Ingen vila för landslags-trion

404
Per Wiklund

Förra onsdagen så tog herrarna sin tredje raka seger när man i den uppflyttade matchen mot Onyx tog en 6-11 seger på bortaplan. Efter ett snabbt intag av käk så satte sig tre av spelarna på tåget mot Stockholm för att genomföra ett fyradagarsläger med U19-landslaget.

Spelarna är såklart Noah Johansson, Oscar Johansson och Joel Ekström. Tre spelare med 60 minuter i benen inför lägret medförde ett visst slitage på kroppen.
– Det är klart den var lite sliten, tror de märktes sista dag, men det funkade ändå rätt bra, säger Ekström.

Detta var fjärde gången som Ekström bekantade sig med U19-miljön just med 02-03:erna. I våras var det Bosön, därefter läger i Uppsala och Nyköping och nu Bosön igen. Vad har man då för förväntningar inför en sån här helg?
– Samma förväntningar som alltid, man kommer upp och spelar med några av landets bästa spelare så förväntningarna på bra kvalité var skyhöga.

Med tanken på rådande restriktioner och läge runtom i Sverige i nuvarande pandemi så fanns det självklart regler att förhålla sig till.
– Ja precis, vi fick bära munskydd varje gång vi skulle gå någonstans, samt att vid samlingar satt vi med ett mellan rum på drygt 3 meter, men träningar och matcherna var som vanliga träningar.

Denna gången blev det även till viss del en ny miljö att spela i. Melker Hemmingberg har varit återkommande för Ekström, men denna gången med radarpartnern Noah Johansson, samt Emrick Wiggur och Jesper Lagemyr på backplatserna.
– Jo men det funkade bra, dem andra i våran femma hade bra koll på hur jag och Noah ville spela och det blev lite att dem gled in i det spelet också vilket blev bra, men det klart allt kan ju alltid bli bättre.

Utöver träningar, team buildning och dylikt så blev det två internmatcher. Joels femma tillhörde lag blå som vann lördagens match, men förlorade söndagens mot lag gul.
– Alltid kul att få lira matcher, det smällde på bra och många visade bra sidor. Sen vill man ju alltid vinna allt man gör men så är inte alltid idrotten, det är ju 23 bra spelare där uppe och alla matcher är 50/50, dem som gör jobbet och har lite bättre dagar dem vinner.

Det har inte undgått någon att Ekström hade en strålande säsong hittills och står noterad på hela 54 poäng på 16 matcher, vilket kan sluta i ett Allsvenskt rekord om poängsviten fortsätter. En kapacitet och förmåga han försökt visa upp under helgen.
– Ja men lite av det spelet får jag ju ut och det är de jag skall bidra med där uppe, sedan är man inte jättesamspelta med tanke på att vi bara har spelat ett par gånger, så vi vet inte riktigt varandras ”favorit ytor” ännu, men det är någonting vi bygger på under varje gång vi får chansen.

Planen är att U19-VM ska avgöras i slutet av april nere i Tjeckien. Sverige har tre raka missade guld och behöver upp på tronen igen.
– Har ingen koll alls på hur andra nationer ser ut i nuläget men detta lägret kändes som ett stort steg i rätt riktning och vi har satt upp ett mål som vi alla jobbar mot och är övertygad på att vi kan vinna guldet om alla gör det som krävs.

Nästa gång ni har har chansen att se Lerums tre landslagsspelare och övriga i herrlaget är redan på lördag när Lerum gästar Lillån IBK på bortaplan. Matchen kan ses på www.innebandy.tv/lerum