Förlust i toppmötet

353
Foto: Christoffer Sturesson

Säsongens roligaste och mest sevärda innebandymatch spelades i Lerums Arena denna eftermiddag när Warberg var på besök. Två otroligt vassa lag tampades ända till slutminuterna och bortalaget vann med 7-8 (1-1, 4-3, 2-4).

Första perioden bjöd på riktigt underhållande och fartfylld innebandy från två mycket skickliga lag. Båda lagens spelstrategi liknar varandra vilket är en fröjd för ögat. Skytteligeledare Joel Ekström började målskyttet efter 12.55 efter en macka från kollega Bäckman. Dryga minuten därefter replikerade Warberg genom Robin Blåberg. Båda målvakterna fick bekänna färg och minnesvärd var Robin Pagoldhs ”Salo-parad” i slutet av perioden. Skotten i första var 9-12.

Lerum startade andra perioden med en virvlande kontring med förstakedjan som så när resulterade i lagets andra mål. Det blev istället Warberg som tog ledningen i bytet därefter, snyggt skjutet av Joel Birgersson. Men FBC svarade direkt och Noah Johansson hittade bortre krysset till 2-2. Nu bytte lagen giftiga målchanser och spelade riktigt underhållande innebandy.

I femte minuten jobbar Lerums tredjefemma framgångsrikt och stressar fram ett försvarsmisstag och William Ljungqvist kunde norpa bollen och sätta 3-2. Lerum fick sedan möjlighet att spela i numerärt överläge vilket brukar resultera i mål men det blev istället rutinerade Blåberg i Warberg som kontrade in kvittering 3-3. Precis i slutskedet på powerplayet tilldöms Lerum en straff som Fredrik Bäckman kallt satte till 4-3, tid 14.18. Några minuter därefter är det Bäckman igen som kunde sätta 5-3 på kontring. Bra läge inför tredje med tvåmålsöverläge men Warberg gjorde 5-4 bara 15 sekunder därefter och det var uddamålsöverläge för hemmalaget inför tredje. En härlig match i högt tempo med otroligt fina insatser från båda lagen. Skotten i andra var 8-6.

FBC drar på sig en utvisning efter knappt två minuter i tredje för hårt spel vilket Warberg utnyttjar efter 30 sekunder och det är kvitterat i matchen igen, 5-5. Därefter är det FBCs tur att spela powerplay vilket man också bara behövde halvminuten på sig för att utnyttja, 6-5 efter 5.13. Domarna har samtidigt uppe armen för avvaktande utvisning pga för många Warbergsspelare på plan så det numerära överläget fortsätter och då är det Joel Ekström som smaskar in 7-5 efter 5.50.

Det kan upprepas igen men det här är den mest tempofyllda och roligaste matchen i Lerums Arena denna säsong. Det smäller i varenda närkamp och målchanserna avlöser varandra i ett. Tiden rinner iväg och halva perioden har gått – fortfarande med Lerum i förarsätet. Men sedan följer några minuter då Warberg vänder på steken. 10.27, 13.38 och 16.11 gör Warberg tre raka och tar ledningen med 8-7, ett resultat som håller sig tiden ut trots att Lerum tidigt tog ut målvakten.

Det kändes som en kvalmatch och kanske blir det också en repris senare här i mars. Den närmaste veckan får avgöra var Lerum placerar sig i serien. Man är fortfarande trea och har allt i egna händer. Nu är det Malmö hemma på tisdag – denna gång i Rydsbergshallen pga annat i Lerums Arena. Om sista matchen mot Lagan blir helt avgörande får vi alltså se.

Robin Pagoldh i Lerums mål blev matchens lirare i ett urstarkt Lerum som ändå alltså fick gå poänglösa från planen – det var mycket längesen.