Matchens profil omgång 21 Ludwig Bengtsson

383

Ännu ett västkustderby på agendan när Warberg IC kommer på besök i Lerums Arena. Warberg ligger för närvarande på en förstaplats i tabellen efter en tung seger borta mot Lagan tidigare i veckan. Vi tog pulsen på Ludwig Bengtsson som blev matchens profil naturligt med sitt förflutna i föreningen.
– Vi är fullt fokuserade på att fortsätta på den inslagna vägen. Oavsett vilka som står på andra sidan är det tre poäng som det ska spelas om.

När krutröken lade sig i Onsdagens derby mot Lindås hade Lerum ånyo inkasserat tre poäng. Matchen i sig kändes kontrollerad från de rödklädda. Nu är det dags för match mot ännu en toppkonkurrent i form av Warberg IC som kommer på besök i Lerums Arena.

Dags för ny match och ett nytt västkustderby redan idag mot en av dina tidigare föreningar i form av Warberg IC, vad har du för tankar om dagens match?
– Det ska bli riktigt roligt med match igen. Jag gillar att det duggar tätt och att vi får möjligheten att tävla med mycket på spel. Dagens match skiljer sig inte så mycket mer än att vi ska möta ett annat innebandylag. Det är tre poäng i potten och det är det vi går för. Att möta Warberg är alltid en tuff och rolig utmaning. Det är ett bra lag, men det finns inga lätta matcher i Allsvenskan.

Vi kommer från en stark derbyvinst mot Lindås i onsdags, vad tar vi med oss där ifrån?
– Vi tar med oss att vi är väldigt bra just nu. Det som vi ska fortsätta höja är vår effektivitet för i ärlighetens namn har vi skonat många av de lagen vi mött de senaste med att inte vara så kliniska som vi faktiskt borde. Vi har full kontroll på matchen mot Lindås från första tekning till att visslan ljuder i tredje perioden.

Sist vi mötte Warberg slutade det 6-6 efter full tid och förlängning, vad behöver vi göra annorlunda i eftermiddag för att ta alla tre poängen?
– Det var en rolig match som hade allt. Många fina sekvenser från båda lagen och ett ställningskrig. Jag vet att de inte var nöjda med sin insats och det var väl inte vi heller egentligen med tanke på att vi blev lite passiva i den sista perioden. Liktväl där hade vi varit ett snäpp effektivare så hade vi kommit därifrån med alla poängen. Men det finns en charm i att dela saker och ting broderligt också.

Vem tror du kommer kliva fram och visa vägen för FBC i eftermiddag?
– Jag tror att Oscar Johansson kommer vara riktigt fin. Han jobbar hela tiden med sitt offensiva spel och är lurig där samt väger upp det med en defensiv till perfektion.

Matchen mellan FBC Lerum och Warberg IC tekas igång 16.00 med sändningsstart 15.50 på innebandy.tv/lerum