Pagoldh nästa viktiga pjäs att skriva nytt kontrakt

454

Efter förläningar med Noah Johansson, Joel Ekström och Fredrik Bäckman så kan vi nu glatt presentera nästa förlängning – målvakten Robin Pagoldh har bestämt sig för en fortsättning i FBC Lerum och vara en del av satsningen.

Pagoldh som är inne på sin andra säsong i FBC Lerum väljer nu att förlänga sitt avtal efter diskussioner.
– Sen första samtalet med Anton hösten 2018 har Lerum känts perfekt för mig. Sen ska jag inte ljuga och säga att det inte kändes konstigt när Anton berättade att han inte kommer leda laget nästa säsong, men efter några bra samtal med Jojo så fanns det inget annat för mig än att stanna och representera Lerum i minst två år till!

Pagoldh som anslöt från IBK Kungälv har på sina två år fått uppleva ett avancemang och står nu inför ett potentiellt kval.
– När jag skrev på för Lerum trodde jag inte att jag två år senare skulle stå inför en match där vi har allt i egna händer om att nå en kvalplats till SSL. Men redan efter min första match i Lerum tröjan mot Pixbo i augusti kände jag att det här laget kommer gå långt. Att vi efter 21 raka segrar och allsvenskt avancemang går in i en försäsong där jag som 20 åring är femte äldst i laget och ändå känner ett lugn över hur bra vi faktiskt är bevisar bara hur starka vi är som grupp och att en siffra i passet faktiskt inte spelar någon roll när man har kompetenta ledare och spelare runt om sig. Det har varit en jävligt rolig resa, som dock inte är slut än. Den har bara börjat och vi har mycket kvar att ge.

Med sin unga ålder (född 2000) så har Pagoldh sparrats med den mer erfarne Viktor Wedlin, men har haft lite problem med skador också vilket begränsat möjligheterna till speltid. Utvecklingskurvan har dock pekat uppåt och så sent som förra helgen fick han stå i toppmatchen mot Warberg.
– Sen jag kom till Lerum har jag utvecklats enormt, både som individ och som innebandyspelare. Jag har mycket att tacka Anton för den träning och den chansen han gett mig och när jag har fått chansen tycker jag att jag har visat vem Robin är och vad jag har kapacitet för. Jag är fortfarande ung (kanske inte i detta laget) och utvecklas fortfarande så jag känner att jag har mer att ge, men på den tid jag varit i klubben har jag som sagt utvecklats enormt.

Oavsett om det blir en kvalplats eller inte så har man i mångas ögon överpresterat sett till förhandstipsen som kom på förhand. Att man själv hade en annan målsättning inom gruppen råder det inga tvivel om.
– Vi har som grupp alltid haft egna mål och krav på oss själva och varandra och vi har enda sedan vi blev klara för allsvenskan i mars 2020 vart tydliga mot varandra att det är detta vi vill och då har Anton kommit och sagt vad som krävs för att vi ska uppnå detta. Jag har hela tiden haft en tro på detta laget och jag vet att vi som grupp kan nå riktigt långt och det ska bli riktigt kul att fortsätta vara med och se hur långt vi kan ta oss, för mig är det bara vi själva som kan hindra oss. Sen att media snackar är bara kul och det visar ju bara hur lite koll och research dem lägger ner innan dem skriver sina trötta förhandstips för dem som såg FBC Lerum spela division 1 förra året visste att vi inte hade något i de nedre regionerna att göra i år.

Flertalet viktiga pjäser har signat inför nästa säsong. Vad tror du om era möjligheter framöver att kunna kvala igen och gå upp?
– Som jag sagt innan tror jag denna gruppen kan nå riktigt långt och att det bara är vi själva som kan sätta stopp för vår framfart. Vi har en kompetent sportgrupp bakom oss som gör ett gediget arbete kring att forma laget och för varje vecka som går faller ännu en pusselbit på plats, FBC Lerum är en klubb för framtiden och det är en resa jag och många fler vill göra, vi vill ta Lerum till Sveriges fin rum och det tror jag vi kommer lyckas med.

Se dagens avgörande match borta mot Lagan IBK där seger krävs för att Lerum ska nå SSL-kval på www.innebandy.tv/lerum