Sture lyfts till 100%

622
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

FBC Lerum stärker organisationen genom att lyfta klubbens föreningsutvecklare till 100% tjänstegrad. Ändrad arbetstid gäller från och med 1 mars. Christoffer Sturesson har varit anställd i FBC i 4,5 år och har varit drivande i att utveckla klubbens administration, event/arrangemang och lyfta kvalitén i arbetet med marknadsföring och sociala medier. Idag är har ett finger med i spelet i det mesta som händer i föreningen och en oerhörd nyckel till föreningens välmående och framgångar.

Om du jämför FBC Lerum idag, med var klubbens stod för 4,5 år sedan. Vad är skillnaderna?
– Jag tycker det känns som att klubben idag är mer effektiv och bättre organiserad än någonsin. Tydlighet från styrelserum ut i de olika grenarna i föreningen vilket ger bra förutsättningar för klubben att fortsätta utvecklas. Det syns tydligt i vår verksamhet där slussningen från ungdomsspelare till junior och slutligen a-lag har fått en bra struktur på både dam och herrsidan. Men också i den aktör FBC Lerum till viss del är idag och siktar på att bli ännu starkare framöver i Lerums Kommun.

Att vara anställd i en förening innebär många som rycker i dig från olika håll samt arbetsuppgifter utifrån ett brett spektrum. Hur ser en typisk arbetsvecka ut?
– En arbetsvecka är aldrig den andra lik, vilket i sig är ett av de moment jag gillar med detta jobbet. Ena dagen så sitter man i samtal med klädleverantörer för att i nästa planera ett Camp och lyssna på ledarnas upplevelser när de besöker mig på Office.

I höstas gick du utbildningen Diplomerad Klubbchef. Hur var utbildningen och vad har du tagit med dig därifrån? 
Otroligt uppskattat att jag fick möjligheten att gå utbildningen och få med många nya nycklar i mitt arbete och träffa (digitalt) likasinnade människor som arbetar och brinner för idrott. Utbildningen gav otroligt mycket där det var många duktiga föreläsare som inspirerade och nycklar till hur jag kan utveckla och skapa nya event. Vi fick bland annat lyssna till IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkersberg som berättare om deras resa från ekonomisk kris i botten av Allsvenskan till att få en positiv kassa och etablera sig i SHL.

Jag tror att det är en utbildning som inneburit att vi kan starta igång nya roliga projekt och utveckla FBC Lerum så fort samhället öppnar upp till det normala

Hur gör du för att prioritera, sålla och fokusera på det viktiga?
– Många gånger så är det ganska akuta grejer som dyker upp och då är det bara att hugga i. Men ibland får man stänga ner både mailkorg och telefon och grotta ner sig i den planering eller uppgift som står på agendan för att kunna fokusera.

Det har varit ett speciellt år med många snabba omställningar i verksamheten, hur har du påverkats i ditt jobb? 
– Givetvis har detta resulterat i att det blivit betydligt mer administrativa uppgifter med om/avbokningar osv och helt enkelt försöka spara pengar åt klubben. Men vi hade ju ändå en period i somras och början av hösten där Corona inte va så utspritt vilket gjorde att vi kunde genomföra lite aktiviteter vid Stamsjön, arrangera ett bra Summer Camp och ett Höstlovs Camp. Givetvis hoppas vi kunna börja arrangera roliga event igen nu mot sommarens slut när vaccineringen börjat ticka igång.

Att det inte spelats matcher, kunnat genomföras event m.m. hur håller du uppe motivationen och drivkraften?
– En stor morot är ju att man trots allt träffar på många härliga medlemmar under sina arbetsdagar. Det är kul att se deras engagemang och påhittighet i att hitta ny sätt att träna när det varit begränsningar, det smittar av sig. Det är många drivna personer i föreningen, dessa ska vi nyttja i att driva föreningen framåt.

Vad är kommande fokusområden inom arbetet?
– Den senaste perioden har mycket handlat om den digitala publikmatchen och planeringen inför den. Framöver kommer fokus att ligga på att söka stöd från olika stiftelser och organisationer för framtida projekt inom FBC Lerum och nu när plusgraderna börjat stiga så börjar vi givetvis också att kika på sommarens aktiviteter med sommarkioskerna vi driver och andra utomhusprojekt!