30-åringen förlänger på sin födelsedag!

349

Vi fortsätter presentera förlängningar i herrtruppen och denna gången är det den rutinerade utposten längst bak, Viktor Wedlin, som väljer att signa på ett nytt avtal.

Nytt avtal signat – fanns det några tvivel i slutändan?
– Nej, det skulle jag inte säga att de var. Följde hjärtat helt enkelt.

Wedlin har varit Lerum trogen sedan han återvände inför säsongen 13/14 efter ett par säsonger i Pixbo och SSL och har hunnit uppleva en mängd olika upplagor och spelare i Lerumströjan.
– Den största skillnaden måste jag säga är utvecklingskurvan & potentialen. Dessa spelarna har ju åren framför sig och drar lärdomar av allt, de har som sagt en utvecklingskurva som bara går spikrakt uppåt till skillnad från vissa andra där jag själv ingår. Historiskt sätt har inte Lerum varit moderklubben för alla som varit här tidigare men från dagens trupp har de flesta spelat i förening sedan tidig ålder och de gör att Lerum såklart ligger extra varmt om deras hjärtan tror och hoppas jag.

Något mer som förändrats åren igenom är Wedlins konkurrenter och lagkamrater på målvaktsposten. Inför fjolårets säsongen så anslöt Robin Pagoldh från Kungälv och inför den här säsongen kom Gustav Ringhagen från Zenith som finns med på en del träningar och någon enstaka på bänken. Hur är det då att konkurrera med dessa herrar?
– De är fantastiska målvaktskollegor med framtiden framför sig. De har tagit stora kliv in i seniornivån redan och på så vis kommer deras utveckling gå fortare så jag tror båda kommer bli viktiga spelare i föreningen framöver. Det är alltid bra med konkurrens, det sporrar mig att fortsätta utvecklas och hålla en god fysik. Givetvis vill jag det bästa för laget och betyder det att bli petad av dessa småpojkar i slutändan så sätter jag mig på bänken med glädje.

Ett återkommande inslag är nederlagstippningen inför årets säsong, men vad skulle du säga ligger bakom den succén som det ändå föll ut i?
– Haha ja den tippning trodde vi aldrig själva på med all rätt, men det blev en extra sporre för oss såklart. Jag tror det ligger i att vi format ett riktigt bra spel utefter de spelare vi har. Vi är vassa på att kontra, bra kompetenta målskyttar, och slitstarka så vi kan trötta ut motståndet. Sen har vi gjort ett gediget jobb att till slut få ihop ett bra försvarsspel vilket vi visade upp mot slutet av säsongen. I slutändan har vi alltid trott på oss själva, givit 100% och gått för tre pinnar.

”Weddan” som idag blir 30 år, dagen till ära, är trots sin ändå relativt unga ålder, den som är äldst i truppen och bidrar med en oerhört rutin.
– Det kändes som inte allt för länge sedan jag tillhörde en av de yngre spelarna i Lerum så där har man ju fått en brutalt uppvaknande, haha. Men jag ser inte att åldern påverkar ansvarat så mycket i helheten, det man kan erbjuda sina kamrater gör man ändå på vilket plan de än är. Jag har väl några mer år av rutin och kan tillföra lite lugn bakifrån.

Om vi ser till nästkommande säsong – vad tror du om era chanser att nå kval?
– Vi har gjort en fantastiskt stark insats denna säsongen och klart även Anton & Ludde ska ha mycket cred för hur de har väglett oss genom den. Men vi behåller stora delar av truppen som har tagit ett stort kliv denna säsong. Jag kan även se flera spelare som kommer växa ytterligare nivåer så jag tror definitivt vi kommer vara med och spela kval nästa säsong!

Efter söndagens tuffa uttåg så är nog de flesta mån i om att få en paus och landa lite, innan man sätter igång med det hårda jobbet inför nästa års säsong, något som Wedlin intygar.
– Vi behöver vi alla vila upp oss lite eller i alla fall om jag ser till mig själv. Nu ska jag ut och njuta på golfbanan och andra sociala aktiviteter som inte har med innebandy att göra. så ses vi nästa säsong med förhoppningsvis fulla läktare av våra hängivna fans!