Damsektionen för nästa säsong tar form

591

Pga av den avbrutna säsongen blev det än viktigare att tidigt sätta formerna för säsongen 21-22 och framåt på damsidan. I måndags informerades hela Dam A-truppen om ledarstaben som innebär att FBC Lerum tar ytterligare ett steg framåt genom att möjliggöra för Mattias Flodén att axla både sportchefs- och tränarrollen för vårt representationslag.

Mattias Flodén låg bakom nystarten av FBC Lerums damsektion för två år sedan och har under dessa åren agerat sportchef Dam primärt men också delvis som tränare. I och med att 2-årskontraktet med Peter Hugosson nu går ut hade föreningen att besluta om vägriktning framåt. Det beslutet innebär att FBC tackar Hugo för två fina år och att man nu ger Mattis möjlighet att satsa än mer på innebandyn och FBC Lerum genom att Mattis går ner i arbetstid som lärare för att kunna arbeta som sportchef och huvudtränare och han behåller sin NIU-tjänst på Lerums gymnasium.

FBC Lerums damlag har haft en imponerande trend under senaste åren eller vad sägs om statistiken här.

Detta är en lösning som på kort tid diskuterats fram mellan parterna och eftersom klubben vill ha kontinuitet och vill fortsätta den positiva trend damsektion visat under 2-3 år samt att Mattis brinner för FBC och sitt uppdrag så togs ett snabbt beslut.

Mattis kommer att leda hela damverksamheten som innehåller en imponerande mängd kompetenser:

 • SPORTGRUPP DAM
 • Sportchef – Mattias Flodén
 • Admin – Camilla Brydolf
 • Scouting, spelarutveckling – Frank Pihlström
 • vakant, pågående rekrytering
 • TRÄNARSTAB DAM A-LAG
 • Huvudtränare – Mattias Flodén
 • Assisterande tränare – pågående rekrytering
 • Material – Daniel Axell
 • Lagledare – Marie Eckerdal
 • Fystränare – Camilla Larsson
 • Målvaktstränare – Conny Tapper
 • Video – Frank Pihlström

Det har gått fort de sista dagarna men när båda parter har samma slutmål i sikte blir det mycket lättare. Så här uttrycker vår ordförande Pontus Larsson och Mattias Flodén den spännande resan:

”FBC Lerum har nu en oerhört stark damsida med många redan skickliga spelare som kommer kunna ta nya kliv i den verksamhet som klubben driver från A-lag till U- och JAS-lag. I Mattis vet vi att vi har en av Sveriges mest välutbildade ledare som med sin noggrannhet och målinriktning är lika fast besluten som jag är att nå Allsvenskan.”

Mattis följer upp Pontus kommentar: ”Fas ett är klar med två intensiva säsonger där ett enormt förändringsarbete pågått. En organisation har byggts upp och en struktur har skapats genom hela sektionen tack vare insatser från många kompetenta personer. Sett över hela damsektionen och våra tre lag, har verksamheten utvecklats och vässats till rejält. Jag är glad och stolt över ansvaret att få fortsätta i rollen som sportchef och bygga vidare med fas 2. Många har som sagt bidragit men jag vill rikta ett stort tack till Hugo för hans insatser och goda samarbete med A-laget. En fin människa som jag är tacksam över att fått lära känna och jag önskar honom allt gott. 

Att föreningen tror på mig i rollen som huvudtränare för FBC Lerums damlag känns fantastiskt. Det är ett mycket ärofyllt tränaruppdrag och jag skall njuta av varje stund. Det är ett lag som skall spela högre upp i seriesystemet och jag är supermotiverad att leda laget dit.

Det fanns förslag från andra håll men sett till lagets karaktär och potential samt förutsättningarna för uppdraget var beslutet enkelt. Jag känner en stor tacksamhet över att FBC möjliggör för mig att kunna satsa helhjärtat på huvudtränaruppdraget och få ihop livspusslet med familjen och NIU-tjänsten på Lerums gymnasium. Det är en tydlig signal från styrelsen att man satsar på tjejerna och det värmer extra gott i hjärtat.

Jag ser väldigt mycket fram emot resan vi har framför oss. Det är ett unikt lag med goa och härliga tjejer som har en osedvanlig aptit på träning och utveckling. Med vårt mindset 100 %, skall vi vara vinnare i allt vi gör och vi skall må bra tillsammans. Det självklara målet är att avancera till Allsvenskan men jag ser inte den milstolpen som taket på lagets potential. Tillsammans med en grym ledarstab som idag personifieras av att alla gör det lilla extra, finns stora möjligheter att denna resa kan bära längre än ett avancemang till allsvenskan.