Nytt kontrakt för Reinholdsson

233

Efter en tids tystnad så kommer nu nästa glädjande besked för vårt herrlag. Den mångsidige Pontus Reinholdsson har bestämt sig för att skriva på nytt kontrakt och fortsätta satsningen.

Reinholdsson, mer känd som ”Reine” kom till FBC Lerum i mitten av fjolårssäsongen då han just då återfanns neråt i landet och kombinerade spel i division 2 och 1 med Glommen och Warberg, innan han istället bestämde sig för Lerum.
– Då var det endast positivt! Kände att jag behövde en ny utmaning och efter mötet med Anton och Ludwig så var det inget att tveka på, säger huvudpersonen själv.

Redan under första året var han med och spelade hem seriesegern som sedan innebar avancemang till Allsvenskan.
– Väldigt roligt, det är just därför vi tävlar, för att vinna!

Hur årets säsong sett ut, utvecklats och blivit har inte undgått någon, men resultaten har varit starka och ”Reine” ger sin syn på varför.
– Kombinationen av allt möjligt, vi är väldigt sammansvetsade som grupp, många som har tagit stora steg under året och en stor vilja att vinna varje träning/match.

När han kom återfanns han oftast högre upp i planen, både som center och forward. Nu under vårkanten har han allt som oftast tagit ett kliv ner i banan och fått ett nytt ansvar som back.
– Var lite kritisk till de från början, men desto mer jag kom in i de så blev det bara roligare och roligare. Jag trivs bra på backen och ser fram emot att ta mer steg i min utveckling.

Vad ser du dig själv i för roll framöver?
– Jag vill vara med o bidra till fler segrar, vill ta en stor roll både offensivt och defensivt. Större delar av truppen är nu signade för en fortsättning och det ser ljust ut redan nu.

– Jag har stora förväntningar över framtiden, vi kommer ta stora framsteg och se till att vi är i toppen och tampas.

”Reine” är trots sin blott 23 år, en ålderman som medför ett visst ansvar.
– Absolut, på plan vill jag visa att jag alltid ger 100% och de hoppas jag ska sprida sig vidare i laget.

Sportchef Magnus Johansson om Reinholdsson kontraktsförlängning.
– Det känns bra att Reine väljer att fortsatt vara med på vår resa. Han är en allround spelare som kan spela på alla positioner, kanske inte målvakt dock, men har blommat ut som back sista delen av säsongen. Han är också en spelare som alltid ger allt med ett positivt anslag.