Sofie Ryynänen skriver nytt avtal

368

Sofie Ryynänen har tecknat ett nytt avtal med FBC Lerum. Bördig från Gråbo och klassiska Hjällsnäshallen, går Sofie in på sin fjärde säsong med vårt damlag och kan bygga vidare på den fina utvecklingskurva hon visat sedan återkomsten från Floda IBK våren 2019.

Dina intryck, tankar och känslor om den nystart vi iscensatte och säsongerna 2019/2020 och 2020/2021?
– Väldigt positivt! Jag kommer väl ihåg uppstartsmötet våren 2019, inne i rummet satt massa spända tjejer, lite nervösa och nyfikna på vad som skulle presenteras. Den stora skillnaden från tidigare år var att jag lämnade med en otroligt positiv känsla, detta trots att vi vid den tidpunkten stod utan huvudtränare. Under säsongen 2019/2020 tog laget stora kliv i utvecklingen och det kändes som att alla förutsättningar var på topp inför 2020/2021. Alla utom den där pandemin…

Om du skulle beskriva damlaget med tre ord, vilka ord väljer du då?
– Ambitiöst, starkt och inspirerande.

Vilka faktorer la grunden till ditt beslut att fortsätta spela för FBC?
– För det första känns det otänkbart att lägga klubban på hyllan. Vad skulle jag göra med all tid? För det andra så trivs jag väldigt bra i laget, alla tränare och den stämning vi har under träningar. Den satsning och potentialen som finns i laget vill jag inte heller gå miste om, då var enda alternativet att skriva på.

Hur trivs du egentligen med spelidén och din roll som länkspelare och avslutare i slottet?
– Jag gillar spelidén och de valmöjligheter den öppnar upp på planen. Att få vara delaktig i uppspelet är något jag alltid uppskattat, även om antalet bågningar blivit lidande, men det kan jag leva med. Jag ser fram emot att öva upp samspelet mellan backarna och kedjan, samt hitta den där känslan när man vet exakt var ens medspelare är på planen i alla lägen och allt bara flyter. Att lyckas peta in några bollar i kassen eller få till en assist hade inte heller varit fel.

Har pandemisäsongen påverkat och utvecklat oss på något vis?
– Jag tror alla människor tar med sig viktiga lärdomar från det senaste året, stora som små. När det kommer till laget så hoppas jag att alla känner styrkan i att göra det tillsammans. Att springa 300 m backintervaller en regnig onsdag hade inte många gjort utan sällskap av 15 lagkamrater. Att där emellan variera med olika lagaktivitet tror jag varit viktigt för att orka fortsätta. Så även om det varit kämpigt upplever jag att vi som lag växt och blivit mer sammansvetsat.

Sofie en av de äldre som inte fick börja träna när restriktionerna lättade.
– Personligen så blev det tuffast när de födda 2002 och yngre fick gå in i hallen igen. Från att ha tränat tillsammans i regn, snö och blåst hela vintern så var vi åtta spelare som ”inte fick vara med” inomhus. Det var och är en väldigt konstig situation. Att vara så nära men ändå så långt bort. Som sagt, det blev alldeles för lite innebandy under förra säsongen.

Du bör rimligen vara väldigt taggad på att få gå in i hall igen. Vad tror du om säsongen som vi har framför oss med seriespelet och ett efterföljande allsvenskt kval som delmål?
– Spontant känner jag att detta kan bli vår säsong! Självklart gäller det att vi fortsätter göra jobbet, håller träningsnärvaron uppe och spelar med glädje. Inget är givet, men gör vi det är målet om allsvenskt krav inom räckhåll. Så jag är minst sagt taggad! Jag väntar bara på de positiva nyheterna att restriktionerna lättar och tillåter spel igen.

Sportchef Mattias Flodén om Sofie.
– Sofie är mångsidig forward som alltid bidrar med en helhjärtad arbetsinsats kryddat med ett fint spelsinne och ett giftigt rightskott från fickorna eller slottet. Hon har utvecklat sitt kortpassningsspel och är numera även en skicklig länkspelare. Jätteroligt att vårt samarbete fortsätter och jag ser framemot många roliga stunder tillsammans.