Nya Hjällsnäshallen tar form

340
Foto: Nils-Olov Hermansson

Under gårdagen så representerade Nils-Olov Hermansson FBC Lerum för en rundvandringen på bygget av nya Hjällsnäshallen som nu tar plats i anslutning till gamla Hjällsnäshallen som fortfarande står kvar. Det blir två sportgolv under samma tak i Gråbo vilket öppnar upp för nya möjligheter.

FBC Lerum har en lång och fin historia i Gråbo där bland annat Gråbo IBF(en av föreningarna som sedan blivit FBC Lerum) våren 1993 spelade förkval till SM-serien – Se dessa fantastiska bilder från kvalet mot Alingsås i ett fullsatt Hjällsnäshallen där Gråbo missade avancemang med 1 mål. Kanske känner ni igen några av spelarna och tränaren?

FBC Lerum ser fram emot att fortsätta erbjuda Gråboborna bra förutsättningar för innebandyträning och att utveckla vår verksamhet i Gråbo så att den blir starkare och bättre.

Det blir också ett lyft från Gråbo Gymnastik som varit i behov av större lokaler under en längre period.

Här kan ni ta del av Nils-Olov Hermanssons tankar och beskrivning av den nya hallen.

Nya Hjällsnäshallen börjar nu ta form både utvändigt och invändigt, även om det återstår en del arbete innan den ska öppna i början på september. Som representant för FBC Lerum fick jag en rundtur i den halvfärdiga hallen.

Genom en gemensam glasentré kommer man in i en rymlig hall från vilken man kan ta sig både upp till läktaren och kaféet på övervåningen, direkt in i nya hallen och, när den blir klar, via en glastunnel till de nyrenoverade omklädningsrummen i den gamla delen. En central korridor skiljer de två hallarna åt och där kommer FBCs förråd att finnas, lättillgängligt från båda hallarna.

I den nya hallen finns det 290 läktarplatser med en nedsänkt del i mitten som går ända ner till planen. I den övre delen av läktaren ligger ett kafé och ett konferensrum. Det som är speciellt med den nya hallen är en stor gymnastikdel som ligger som en förlängning på hallen och som ger tillgång till hoppgrop, trampolin och annan utrustning där Gråbo gymnastikförening kan husera.

Någonting man märker direkt när man kommer in är den fantastiska akustiken. Väggar och tak har ljudabsorberande material inbyggt som del i designen. I sekretariatet kan man sedan förutom att sköta matchklockan även koppla upp sig mot ljudsystemet via Bluetooth, något vi genast önskade till även den gamla hallen, där vi ju kommer att fortsätta spendera många träningstimmar.

Det var lätt att föreställa sig ett stort arrangemang med spel på båda planerna och full fart i kaféet och på läktaren och vi ser verkligen fram emot att få inviga den nya hallen till hösten.

Den gemensamma ingången där en glaskorridor ska byggas längs väggen på den gamla delen.
Glasentrén som leder vidare till en rymlig hall varifrån man kan nå alla delar av hallen.
Utsikten från andra våningen.
Caféet bakom läktaren.
Läktaren med Caféet bakom, vårt förråd under och ingångarna till höger.
Sportgolvet med sekretariatet och vissa förrådsutrymmen på bortre väggen.
Vårt förråd.
”Gråbos dyraste fönster”, ett fönster in till gamla delen som är brandsäkert åt båda håll.
Ett konstverk pryder baksidan som vetter mot Röselidsskolan.