Anton Svanberg skriver kontrakt med FBC Lerum

577

Vi kan nu presentera säsongens andra nyförvärv då den rightade vänsterforwarden Anton Svanberg ansluter till laget. Svanberg som senast representerade IBK Göteborg.

Anton Svanberg är född 2003 och ansluter från Göteborg. Anton som funnits med under försäsongsupptakten för att känna på omgivningen har nu valt att skriva på.
– Det har varit ett beslut som har vuxit fram mer och mer, då jag vill utvecklas som innebandyspelare samt jag känner att Lerum är ett bra lag med de rätta förutsättningarna, säger Svanberg.

Svanberg har tillhört Göteborg hela sin karriär och har där växt fram till en spelare som fått stort förtroende åren igenom och som även representerade Västsvenska i senaste SDF-SM.

– Jag började redan som femåring i klubbens innebandy skola och därefter så har jag jobbat mig uppåt. Den stora faktorn till att jag utvecklas till spelaren jag är idag är Elias Johannesson, han la ner x antal timmar på mig och jag kommer att vara evigt tacksam för alla våra stunder ihop.

Redan förra säsongen så kunde han få prova på spel högre upp via sin dubbellicens som han hade till grannklubben Floda IBK i division 1. Där blev det fyra poäng på tre matcher samt 11 poäng i Göteborgströja i JAS och divison 2.
– För mig så var det faktiskt inte en jättestor omställning. Jag kände att jag hängde med i tempot under de få matcher som spelades.

Anton har funnits med under de tre inledande veckor av försäsongen och fått prova på både inomhusträningar samt fyspassen med en positiv känsla.
– Jag känner att hela laget har tagit emot mig väldigt bra och att tränings kvalitén har varit bra. Det känns som en väldigt sammansvetsad grupp och jag är väldigt taggad på säsongsstarten.

Då två lag ansluter uppifrån så ser den södra Allsvenskan väldigt tuff ut kommande säsong vilket lär märkas av under säsongen som kommer.
– Jag har inte jättebra koll på de andra lagen men det känns som att vi kommer ha god chans på minst topp fem.

För din egen del. Vad känner du att du vill utveckla för att komma in i det allsvensk tempot och vad vill du bidra med?
– Jag vet att jag måste jobba på mitt fysiska och kommer att lägga kopiöst mycket tid på att förbättra den. Jag kommer att försöka bidra med bra energi och hårt arbete.

I och med sin ålder så gör han sitt sista år som junior. Han kommer därmed få möjligheten i JAS och siktar där högt.
– Jag tycker att vi har en bra JAS-trupp med alla förutsättningar att nå Festen, det kommer att bli kul att få spela med Tim Sandblom och Adrian Söderberg igen

Huvudtränare Ricard Carlsson
– Anton är en ung och lovande kille som redan visat fina egenskaper på plan. Kul att han vill fortsätta sin satsning i Lerum där vi vet att han kommer trivas bra.

FBC Lerum önskar Anton varmt välkommen till klubben!