Hawerman om kommande U19-lägret

270
Foto: Christoffer Sturesson

Under de senaste året har vi varit bortskämda med att ha flertalet unga killar på diverse landslagsuppdrag och samlingar. Nu kan vi även stoltsera med att FBC Lerum är representerade på tjejsidan i U19-landslaget då Ida Hawerman blivit uttagen.

Det var i onsdags som förbundskapten Granelid med tillhörande stab släppte en trupp med 34 spelare där Ida Hawerman var en av de som fick ta emot det glada beskedet.

– Jag blev överraskad och glad. Väldigt kul att få chansen att visa upp mig och utvecklas.

Hawerman född 2003 har en säsong bakom sig med nedstängda serie och uteblivit matchspel, men har trots det varit relativt skonad.
– Det har såklart varit tufft men tillsammans med laget och alla kompisar har jag kunnat hålla igång. Jag har också haft fördel som NIU-elev på Lerums gymnasium där vi har hållit igång med både fys och innebandy så mycket som restriktionerna har tillåtet, så ska inte klaga så mycket.

Första kontakten med U19-verksamheten brukar vara under SDF-SM när förbundskaptenerna är på plats och introducerar sig. Därefter brukar de mer regionala talanglägren hållas och det är främst när detta aktualiseras som många får upp sin målbild.
– Jag är en person som vill göra mitt bästa. Till en början hade jag inget specifikt mål utan körde bara på. Det är nu under det senaste året jag förstått att jag har vidare chanser i min innebandy och är mer målmedvetet och villig i det.

Ser man till truppen överlag så är det många med meriter från både SSL och Allsvenskan. Hawerman med division 1 och JAS till vardags är desto mer unik utifrån det, men har presterat oerhört starkt senaste åren.
– Jag kommer göra mitt bästa mer kan jag inte göra. Jag har mött flera av dom i JAS och distriktslaget så jag vet ungefär nivån. Men det är klart man behöver sticka ut och visa sitt ytterst, det behöver man ju i alla serier.

Truppen kommer under tre dagar, 22-24 juni, samlas på Bosön.
– Just nu är jag taggad och spänd. När det väl närmar sig lär jag nog bli mer nervös. Det ska bli oroligt lärorikt och en upplevelse.

För din egen del. Vad hoppas du kunna bevisa och bidra med?
– Jag vill bidra med min glädje och innebandy. Jag hoppas på en härlig upplevelse med flera lärorika dagar tillsammans med flera duktiga innebandyspelare.

Utöver Hawerman så är två tjejer från Göteborgstrakten uttagna, Alice Dahlberg och Frida Hellström från Pixbo. Ett underbetyg kan tyckas sett till det stora upptagningsområdet och antal klubbar.
– Jag har ingen direkt överblick över läget men flera klubbar i Göteborg har allsvenskt damlag så jag tycker att vi har en bra miljö att utveckla duktiga spelare i.