Ekström om VM-äventyret

484
Foto: Matyáš Klápa/IFF

Våra U19-landslagsspelare har återigen landat på hemmaplan efter drygt 1,5 veckas äventyr nästan. Tillslut blev det en bronspeng runt halsen, vilket vi självklart gratulerar till även om förhoppningen var guld.

Uppladdningen startade ju med ett tredagarsläger först innan man tillsammans flög till Tjeckien för att hinna med något träning träningspass i arenan. Joel Ekström säger såhär om uppladdningen.

– Uppladdningen tycker jag var bra! Dock väldigt hård belastning innan själva VM börja vilket gjorde att första dagarna var tunga! Jag tycker att man hade kunnat belasta dem tunga passen tidigt i veckan och sedan trappat ner lite för att få ut max under VM.

Att få dra på sig landslagströjan och debutera. Hur var det?
– Magiskt! En känsla som är obeskrivlig. Sällan jag är nervös, men det var jag varje match under VM.

Sverige inledde med att besegra ett Tyskland som bland annat hade ett par Pixbospelare i truppen. Segern skrevs till 13-2.
– Den var väll en klassisk debutmatch för många av oss, inget finlir men en vinst i bagaget vilket man alltid vill ha med sig in i match två. Lite som Anton Olofsson var inne på, mycket individuellt bra prestationer som gjorde att vi vann.

Match två mot Danmark, en ny klar seger. Vad säger du kort om den?
– Det var en rolig match, tycker den var mer svårspelad än mot Tyskland även om resultatet inte visade det. De ställde sig i en klunga och spelade väldigt lågt försvarsspel vilket var svårt att möta i sånt här mästerskap.

Gruppfinalen mot Schweiz blev en fin skalp då man kontrollerade matchen och vann med 7-1.
– Våra specielteams var väl våran utmärkelse i den matchen, sjukt bra boxplay, samt powerplay. Tror utan att vara säker att vi var 100% i båda våra specielteams vilket med facit är oerhört bra! Skulle säga att det är där vi vinner matchen.

I semifinalen väntade ju som alla vet vid det här laget, hemmanationen Tjeckien. Ett tidigt underläge där man jobbade in sig i matchen, men till sist föll på straffar.
– Utan att vara partisk så tycker jag vi dominerar den matchen sista 30 minuterna och att vi är det bättre laget. Tyvärr när vi möter en så pass bra nation så räcker det inte att prestera i 30 minuter, då är det 60 minuter som gäller. Det finns nog mycket vi hade kunnat göra bättre i den matchen, men återigen som Anton säger så är det mer individuella prestationer som gör att vi är med i matchen.

Tillslut ett brons – hur mycket ”väger” det upp efter den tunga semifinalen?
– Vi som är Sverige vill ju såklart alltid ha guld och allt annat än det är ju så klart tungt, men samtidigt efter semifinal förlusten fanns bara en medalj kvar att hämta och det sa vi innan matchen att vi åker inte här ifrån utan medalj och där blir jag väldigt stolt över hela laget att vi lyckas tända om och sedan vinna den sista matchen och ändå få med oss ett brons trots att vi inte är nöjda med det.

Återigen så säger vi grattis till bronsmedaljerna för Noah Johansson och Joel Ekström!