Nyttiga träningsmatcher för HJ-JAS

211
Foto: Christoffer Sturesson

En trelagscup spelades under söndagen när vårt HJ-JAS tog emot Warberg och Lillån där samtliga tre lagen skulle ställas mot varandra. Till sist blev det Lillån som slutade på full pott.

En av spelarna för dagen i ett annat sargat hemmalag som stördes av U19-samling, skador och krassligheter som därmed hade upp emot tio spelare borta, var en laddad Nico Sigström.

– Jag tycker att känslan inför matcherna var bra. Med många skador och sjukdomar hade vi en lite annorlunda trupp, men de som väl var friska var sugna på att spela två tuffa matcher.

Man började under förmiddagen med att möta Warberg. En match som resultatmässigt var jämn, innan Warberg under matchens sista fem minuter kunde göra tre raka mål och vinna med 3-6.
– På en annan dag med rätt inställning kan vi vinna matchen. Det jag tidigare pratade om att vi alla var taggade för match, visade vi tyvärr inte på planen. Hela laget går in med dålig energi, vilket tyvärr var en avgörande faktor att vi förlorade matchen.

Då Lillån slog Warberg med uddamålet efter en mäktig upphämtning så skulle det bli än tuffare för Lerum. Underläge i princip hela matchen och till sist förlust med 5-8.
– Det känns som att Lillån ville vinna matchen lite mer än oss. Ungefär samma känsla som mot Warberg, vi går in med för dålig inställning. Lillån straffade oss också med sin höga press, som vi tyvärr inte lyckades lösa. Det påverkar matchen mycket, och vi lyckades inte spela vårt spel.

Vad är din sponsra känsla att ni behöver jobba på framöver?
– Vi måste framförallt jobba på försvaret. Det håller inte att släppa in 14 mål på två matcher, när vi samtidigt bara gör 8 mål framåt. Man får dock inte glömma att vi är en ny trupp som endast tränat några få pass med varandra som lag. En del missförstånd hit och dit ledde till en del ”billiga” mål. Vi måste även slipa på detaljer i spelvändningarna och i anfallsspelet, för att kunna straffa motståndarna.

Om vi ser till säsongen i helhet som kommer – vad har du för förväntningar och förhoppningar?
– Eftersom vi har en bra och bred trupp, med en stark vilja att ta SM-guld tror jag att vi har goda chanser. Jag tror till och med att vi kan vinna hela innebandyfesten.