Utvecklingslaget imponerade i Björnslaget

320

FBC Lerums ungdomliga utvecklingslag i damsektionen,hemmahörandes i div 2, var placerat i den andra gruppen. Där ställdes man mot flera lag man aldrig tidigare mött. På förhand var det svårt att veta vilka förväntningar vi skulle ha på laget men mycket glädjande gjorde tjejerna ett starkt gruppspel. Med 9 inspelade poäng av maximala 12 slutade laget på andra plats i gruppen på samma poäng som FBC Vinga men pga inbördes möte vann Vinga gruppen. Tre vinster och vidare till semifinal var en imponerande prestation av vårt unga lag. I semifinalen mot FBC A-lag tog det stopp (förlust 2-4) men även i denna match visade man framgångsfaktorer som hög energi, bra inställning och stort tålamod i passningsspelet.

Sportchef Mattias Flodén om utvecklingslagets framfart:

– Tjejerna har tagit stora kliv i sin utveckling och laget har även fyllts på med hungriga och utvecklingsbenägna 05:or.Mycket positiva saker har skett på ett års tid. Likt damlaget valde man att träna utomhus under den pausade tävlingssäsongen vilket tydligt gett resultat. Detta tillsammans med större erfarenhet av seniorspel samt betydelsen av kvalitativa träningar med kompetenta och erfarna tränare/ledare som Felix Svensson, Jonathan Kaldrup, Hasse Göransson, Fredrik Karlsson, Frank Pihlström och Anneli Skoglund har tagit tjejerna framåt på ett imponerande sett. 

Lagets huvudtränare Felix Svensson kommenterar insatsen under Björnslaget:

-Trots en ganska stor spelaromsättning inför säsongen där många nya spelare kommit in i laget med fokus på att lära känna varandra lära sig spelsättet så gavs det fina besked under cupen. Laget visade en snabb acklimatisering med få träningar i bagaget. Insats och prestation var i fokus och 3 av 4 segrar i gruppspelet vittnar om att laget är på väg åt rätt håll. Det var en helg som gav flera kvitton på vad som hittills fungerar men även vilka utvecklingsområden vi har att jobba på.

RESULTAT GRUPPSPEL

FBC Lerum Utveckling – FBC Karlskrona 3-2

Målskyttar: Emma Sandqvist, Alice Klintberg och Ellen Follin

FBC Lerum Utveckling – Kärra IBK 1-0

Målskyttar: Ellen Follin

FBC Lerum Utveckling – FBC Vinga 2-3

Målskyttar: Tyra Bake 2

FBC Lerum Utveckling – Munka Ljungby 3-1

Målskyttar: Tilda Wallin, Emma Sandqvist och Felicia Göransson

RESULTAT SEMIFINAL

FBC Lerum Utveckling – FBC Lerum A 2-4

Målskyttar: Tyra Bake, Lisa Vikman