Äntligen seriepremiär för herrarna

345

Efter en tids väntan så drar det äntligen igång. Seriepremiär i den södra Allsvenskan när Fagerhult står för motståndet på bortaplan. Fagerhult som bakom sig har en ettårig sejour i SSL där man slutade sist. Även om målskillnaden var svag så mäktade man med 170 mål offensivt, vilket var bättre än lag som Helsingborg, Växjö och Linköping samt enbart två mål bakom Mullsjö.

Till den här säsongen har man tappat storstjärnan Tim Andersson Carlsson till Kalmarsund samt att Jeff Adolfsson lagt klubban på hyllan. Man har dock en drös nyförvärv att stoltsera med som har mycket SSL-rutin eller vad sägs som Filip Åkerblom (JIK), Olle Hemmingberg (JIK), Joel Dagman (Mullsjö och Linköping) samt Robin Raske (JIK innan sitt uppehåll). Även på tränarsidan är det nytt där Johan Kihlblom återigen är i Mullsjö och ersatts av en annan tränarikon, nämligen Mikael Hill som senast kommer från uppdraget som förbundskapten för Sveriges herrlandslag.

Han har vid sin sida John Widlert som därmed går från spelskickligt centergeni till en assisterande tränarroll. Mikael Hill säger såhär inför premiären:

– Naturligtvis kul med premiär och lite extra kul med ett av de förväntade topplagen på andra sidan. Det kommer bli ett bra test för vår del och ett kvitto på var vi står. Matchbilden är som vanligt svår att ha en klar bild över så här tidigt på säsongen men känslan är att det är två lag som kommer bjuda till i spelet med boll och det brukar innebära trevliga matcher. Försäsongen har varit lite upp och ner. Sista veckorna tycker jag dock att vi tagit steg framåt och som jag nämnde så blir det här ett bra test för oss hur vi ligger till gentemot ursprungsplanen.

För Lerums del så är det fortsatt en del skador som hänger i och det återstår att se exakt vilka man kommer till spel med. Ett nytt ansikte in truppen är Tobias Sanne, som även fanns med i genrepet mot Partille. En av de som kommer till spel är också Victor Johansson som säger såhär inför:

– Skönt att äntligen komma igång på riktigt, sjukt taggad på att stämpla in och visa hur bra vi är. Kul med Fagerhult direkt i premiären också, blir en bra värdemätare och sätter grunden för hela säsongen. Tror det blir en bra och jämn match där jag tror och hoppas vi styr och ställer. Fagerhult har ju tidigare kört hög press vilket då gäller för oss att spela med noggrannhet och stora marginaler så är det tre poäng som vi tar med oss hem.

Matchen spelas i Habo Arena i Fagerhult, men ni kan se matchen på http://www.innebandy.tv/lerum – matchstart 16.00 lördag 18/9