Inga poäng i Örebro

243

För andra helgen irad så vankades det bortamatch för våra herrar när man begav sig till Örebro och Idrottshuset för att möta just Örebro. Höstens första möte var ett tight sådant och sett till tabellen och poängen som skiljde lagen emellan fanns det chans för liknande scenario på nytt.

Lerum har under veckan fått tillbaka fler spelare i träning och i truppen fanns t.ex. Victor Johansson med igen. Man började matchen på två femmor där Viktor Wedlin fick chansen att vakta buren.

Matchen började i ett avvaktande tempo där Örebro stod för matchens första mål via Anton Jerlström som med ett välplacerat skott från vänsterkanten hittade borte gaveln. Därefter tog Lerum över allt mer och mer. Kvitteringen kom via en styrning från Noah Johansson när kapten Reinholdsson tog ett backavslut. Nästa mål föll i powerplay när Joel Ekström tog saken i egna händer och tryckte in ett lågt distinkt avslut. Innan perioden slut kom även 1-3 när Fredrik Bäckman kunde slå in en stolpretur efter ett fint upprullat anfall. Örebro hann innan periodens slut förändra en del i sitt försvarsspel, men utan större lycka.

Period två var inte ens minuten gammal innan Joel Ekström förvaltade ett frislag nära offensiv kasse. Frislaget som förorsakades av en situation där faktiskt Ekströms första skott var över mållinjen, men som domarna missade och turligt nog kunde han ta revansch fort. I bytet efter kom ett nytt vackert mål när William Ljungqvist i sin nya högerbacksposition tog ett initiativ framåt, hittade Anton Svanberg med en fin cross som i sin tur stod för ett välplacerat högt skott i nättaket. Örebro lyckades inte få stopp på Lerums målkalas utan även 1-6 kom när Bäckmans inspel gick igenom hela boxen till Noah Johansson som inte gjorde några misstag och som tvingade hemmalaget till en timeout. Oavsett vad man sa så fick man effekt med en snabb reducering. Även om Lerum kunde pricka in två mål också så skulle Örebro göra tre till och därmed ha ett 5-8 underläge att försöka jobba ikapp i den tredje perioden.

Väl i den tredje fick man den starten man ville när först Wiktor Johansson reducerade iskallt på en straff innan man nyttjade en kontring på bästa sätt där Hampus Ardland Loström prickade in nästa mål i taket och då var man bara ett mål ifrån. Man fick även chansen i powerplay, men där lyckades Lerum hålla tätt och se till att få med sig lite energi inför avslutningen. Chanser skapades åt båda håll där det märktes att tröttheten började sätta sina spår rejält. Sämre beslut med boll blandades med tunga ben och allt mer passiva försvarsspel som allt oftare hamnade på hälarna. Med bara drygt en minut kvar så kudde till sist en inte helt orättvis kvittering komma när Tim Norstedt från en sväv vinkel kan trycka upp en kvittering. Som om inte det var nog så skulle mardrömmen bli än värre när Örebro bara sekunder senare skulle vända på steken totalt och göra 10-9 där Lerum trots en sista anstormning inte lyckas peta in en boll utan fick se sig besegrade.

Ett tungt utfall på matchen sett till hur det såg ut halvvägs in där man såg ut att gå mot en klar seger och tre viktiga poäng i kampen om kvalplatserna.

Lagkapten Pontus Reinholdsson om matchen:

Vi börjar matchen precis som vi vill, vi har energi och vi spelar vårat spel.

Första perioden har vi full koll. Känslan i omklädningsrummet är bra och vi har en bra känsla.

Mitten på andra blir vi för naiva och slutar spela vårat spel. Visserligen vinner vi perioden och går in med en 3-måls ledning.

Tredje perioden är en katastrof, vi släpper in 4-mål och spelar för oss själva, vi blir alldeles för rädda att förlora och vågar inte gå framåt på samma sett som första perioden.

Nästa helg väntar årets första hemmamatch när Åby IBK gästar Lerums Arena. Matchstart 13.30, varmt välkomna då!