Matchens profil omgång 13 – Anton Svanberg

321
Foto: Christoffer Sturesson

Under lördagen så avverkar våra herrar ytterligare en bortamatch när man åker mot Örebro, för att ställas mot just IBF Örebro.

Förra helgen blev det en poäng borta mot Lagan, där det fanns bud på mer sett till att man hade ledningen i slutskedet. Något Anton Svanberg håller med om.
– Jag tycker att vi spelar tillräckligt bra för att få med oss alla tre poäng men att det bara är tillfälligheter som gör att vi inte får med oss de. Vi fick ha mycket boll då backade hem och ville kontra på oss, hade vi varit mer effektiva så hade vi kunnat göra flera mål, säger Svanberg.

Lagan som visade upp flera olika försvarsspel, där man utöver ett lågt styrspel även nyttjade ett man-man spel mot en viss femma.
– Min femma fick möta ett oerhört lågt försvarsspel där det egentligen gällde att vi inte stod stilla och vågade gå in i de obekväma ytorna för att kunna ställa till oreda. Sen så behövde vi ha bra balans i laget för att inte åka på massa kontringar.

Nu väntar säsongens andra match mot Örebro. Den första vann man på hemmaplan i höstas med 5-4.
– Det jag minns av matchen är att vi spelar ett bra försvarsspel och hade bra tålamod med boll. Den matchen var nog den första match som vi kunde i princip mönstra ett fullt lag.

Om vi ser till den här matchen. Vad har du för tankar kring matchen som stundar?
– Jag har en bra känsla inför matchen, jag tror även att vi kommer att vara bollförande.

Ser man till tabellen så är det fortsatt tre lag i toppen som gjort ett ryck, där det bakom är tight bland flera lag, däribland Lerum just då.
– Matchen är oerhört viktig för att vi ska kunna hänga på kvalplatser vilket är vårt mål.

Till sist – vem avgör en potentiell tight fight?
– Antigen Noah Johansson eller Ludde Gustavson. Båda har sett heta ut på träningarna.