Matchens profil omgång 15 – Nelly Larsson

147

Damlaget har inlett 2022 med segrar mot Kärra, Zenith och Burås. Segrarna befäster lagets position i toppen av tabellen och har en spännande avslutning på säsongen att se fram emot.

Till helgen väntar hemmamatch mot IBK Kungälv och vi har pratat med tvåvägsbacken Nelly Larsson för att höra hur hon upplevt säsong så här långt och helgens match.

Ni går urstarkt i serien med tolv segrar på fjorton spelade matcher och ligger i toppen av tabellen. Dina tankar om seriespelet så här långt? Är det ett förväntat resultat av laget?
⁃ Jag tycker att det gått väldigt bra för oss denna säsongen. Vi har kämpat varje match och visat vad vi går för. Vi har haft våra stunder som inte varit lika bra men vi har hämtat upp oss. Målet är att spela kval och än så länge har vi goda chanser till detta.

Förra säsongen var prövande mentalt med ett pausat seriespel, periodvis stängda idrottshallar och mycket mindre tillgång till innebandy. Laget har tagit stora kliv trots att säsongen 2020/2021 gick upp i rök innebandymässigt. Vilka delar är lagets styrkor som gjort er till ett topplag?
⁃ Våra styrkor skulle jag säga är fysiken. Trots covid-19 och alla restriktioner har vi gjort det bästa av situationen och tränat mycket styrka och kondition utomhus flera gånger i veckan i några månader, vilket man ser tydligt nu när vi spelar match. Man märker att vi orkar mer än våra motståndare och vi kan spela och försöka trötta ut våra motståndare.

Ni har senaste veckorna tagit segrar mot svårspelade lag som IK Zenith och Burås IK. Lag med lågt stående försvar som varit utmanande att dyrka upp. Hur har du upplevt dessa matcher och vad säger du om lagets prestationer och dina egen insatser?
⁃ Jag tycker att dessa matcher varit roliga att spela men det är en utmaning att styra spelet och spela offensivt mot ett lag som backar hem på egen planhalva. Det blir svårare att hitta passningar in i mitten eller diagonalt, vilket gör att man bara spelar runt försvaret och inte kommer till farliga avslutslägen.

På lördag kommer sjundeplacerade IBK Kungälv till Lerums Arena. Höstens möte slutade med en 5-2 seger. Vilka nycklar blir viktiga för att göra en bra prestation att ta tre poäng?
⁃ Det som blir viktigt nu på lördag mot Kungälv är att vi ska spela vårt spel och inte stressa upp oss vilket vi gjorde förra matchen. Vi ska ta oss in på deras obekväma ytor och skapa övertag mot dem samt ta mycket avslut så kommer vi ta tre poäng. 

Vi tackar Nelly för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot IBK Kungälv. Vi önskar er varmt välkomna till Lerums Arena på lördag, matchstart kl 14.30.