Storseger för HJ-JAS

295
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

Efter förra veckans förlust mot Pixbo så gick HJ-JAS för revansch på hemmaplan mot ett på pappret klart enklare motstånd. Jumbon Backadalen/Älvstranden från H2-gruppen kom på besök och skulle få bekänna färg.

I Lerum så var Victor Johansson och Tim Sandblom tillbaks bland annat samt att Andreas Franzén fanns med på bänken. Saknades gjorde dock Anton Svanberg, Simon Lindén och Emil Kullendal bland annat.

Att Lerum skulle äga större delen av bollinnehavet och att gästerna skulle backa hem och försöka hålla tätt rådde det inget tvekan om. Det dröjde knappt två minuter innan Victor Johansson och Tim Sandblom hade visat upp prov på fint kombinationsspel och gjort 1-0. Hampus Flodmar gjorde sedan 2-0, Fabian Lakander 3-0 och innan periodens slut var ställningen hela 8-0 och matchen punkterad. Frågan var inte om Lerum skulle vinna utan med hur mycket.

I andra periodens andra byte så kunde Fabian Lakander vissa prov på fin kraft när han höll bort sin bevakare och serverade Victor Johansson öppet mål. Även om det fanns sekvenser där Lerum slarvade något så rullade målen innan. När andra perioden var slut hade man hela 13-1 där man även nyttjat sitt enda powerplay med bra utdelning.

Under sista 20 skulle ”bara” tre mål göras av hemmalaget. Ett av dem kom i slutskedet när man valde att testa sitt 6-mot-5 spel. I övrigt så fanns det mycket chanser, men Backadalens målvakt kämpade på heroiskt och var den som såg till att slutresultatet inte passerade 20-gränsen.

Till sist 16-1 med en hel del fina spelmål, en mängd olika målskyttar och Alvin Söderberg i målet som gjorde sin första start, som tyvärr inte fick hålla nollan. En svår match att vara målvakt i sett till att han hade långa stunder blev sysslolös sett till matchbilden.

Tränare Andreas Franzén säger såhär:
En match mot backadalen som vi kontroller från start till slut. Efter citka 30 minuter och 12-0 på tavlan var det svårt att hålla fokuset uppe vilket är helt naturligt. Tre poäng in på kontot och nu går vi in den roliga delen av schemat med tuffa matcher”.

Nästa match spelas nästa fredag 11 februari med matchstart kl 20.15, varmt välkomna då!