Trean mot fyran väntar ikväll

181
Foto: Marcus Erdeös

Det stundar en veckomatch för vårt div 2-lag när man ställs emot Frölunda. Laget siktar på femte raka segern för att behålla trenden.

Senast blev det en vinst på bortaplan mot Lindome. Ett klassiskt divison 2-lag som är erkänt tuffa.
– Skulle säga att matchen mot Lindome var en bra match rakt igenom. Vi visste på förhand att det var en tuff match och att vi var tvungna att göra en bra insats för att knipa dem tre poängen, och genom den tuffa starten med 0-1 så kände vi ändå att det var ett lag som vi kunde slå. Vi tuggade oss in i matchen och tog tag i taktpinnen och knep dem 3 viktiga poängen, även om vi kände efter matchen att vi hade en nivå till, säger Alexander Simson.

Sedan uppehållet och förlusten mot Vinga så har laget tagit fyra raka segrar och har tagit rejäla kliv upp i tabellen och närmat sig toppskiktet.
– Jag skulle säga att skillnaden innan uppehållet var att vi var väldigt ihåliga där bak och släppte in en hel del mål, vilket vi nu de senaste matcherna har gjort mycket bättre. Vi har också börjat våga spela vårat spel. Vi har också fått in dem ”enkla” målen som vi hade svårt att göra innan, som vi då var tvungna att kämpa hårt för.

Frölunda var ett av lagen man faktiskt slog under hösten, då i en tight historia som slutade 7-6.
– Det jag minns från matchen var att vi kom ut extremt starkt och gjorde nog en av våra bästa 1a perioder denna säsong med 5-1 inför andra. Vi gick ut och gjorde det vi skulle helt enkelt och gjorde det bra hela matchen. Tills i slutet då nerverna började komma och vi slarvade lite. Men vi höll ändå ut och tog 3 poängen.

Vad ser du för nycklar i ert eget spel?
– Nycklarna blir att tro på vårat spel, vi vet vad vi kan och så länge vi håller oss till gameplan så kan vi slå vilket lag som helst i denna serien. Sedan så klart blir det viktigt att hålla tätt där bak och hjälpa våran keeper att släppa så få som mjöligt.

Vem tror du kliver fram och avgör?
– Jag tror våran målvakt Philip Tapper kliver fram, han har varit en vägg sedan han kom tillbaka och har varit enligt mig våran bästa spelare.

Matchen startar klockan 18.30 ikväll(torsdag) – Matchen kommer streamas av Frölunda via innebandyappen.