Lerum räckte inte till mot Fagerhult

346
Foto: Christoffer Sturesson

Tufft motstånd väntade under måndagskvällen när den uppskjutna matchen mot Fagerhult skulle spelas. Lagen som möttes i premiären i höstas där då Fagerhult till sist vann ganska bekvämt.

I hemmalaget så saknades en tongivande pjäs. Joel Ekström, poängkungen och målskytten fanns ej tillgänglig och ersattes istället av William Ljungqvist. Glädjande nog kunde även nyförvärvet Sebastian Bodenmalm göra debut och fanns med i förstafemman. I övrigt mönstrade man två formationer med formstarke Robin Pagoldh från start i målet.

Fagerhult kunde tidigt vaska fram chanser där Lerum flera gånger om tappade boll på mittplan när man var på väg framåt. Dagens domare var snabba på frislagen och hittade även matchens första utvisning som tillföll Fagerhult. Ett ganska statiskt powerplay lyckades vaska fram en riktigt bra chans där dock gästernas Cyril Haldemann stod för en fin räddning. Poweplayet gav dock en positivt effekt då man därefter vaskade fram flertalet fina chanser och till sist kom ledningen när Fredrik Bäckman förvaltade en omställning på bästa sätt med ett distinkt avslut i bortre krysset. Även om Fagerhult skapade lägen så var det fortsatt jämnt där man turades om att äga boll i perioder. En kvittering kom innan periodens slut efter slarv från Lerum i uppspelsfasen som gästerna var snabba att nyttja.

Period två var bara minuten gammal innan Fagerhult tog ledningen efter ett snyggt anfall som avslutades av Filip Åkerblom. Matchen öppnade upp sig något och matchbilden blev allt mer böljande. Det var dock Fagerhult som skulle få utdelning igen när Joel Dagmans skott slank igenom. Lerum skulle få chans att krypa närmare när man för andra gången fick chansen i powerplay. Här skulle det inte dröja länge innan Sebastian Bodenmalm kunde presentera sig med ett lågt skott i bortre gaveln. En viss frustration infann sig hos gästerna som drog på sig en ny utvisning kort efter Lerums reducering, denna gången för protest. På nytt skulle Lerum visa effektivitet när Jesper Hallqvist kunde hitta in till William Ljungqvist i slottet som inte gjorde några misstag. Fagerhult skulle dock repa mod och under periodens fem sista minuter ta över rejält och göra både 3-4 och sedan 3-5 på ett märkligt sätt.

Period tre fortsatte innehålla chanser och båda målvakterna fick briljera. Lerum tvingades att kliva högre och högre och riskera mer vilket öppnade upp för gästerna. 3-6 kom på ett frislag från hörn, men Lerum fick känning snabbt igen efter Noah Johanssons snabba reducering. Fagerhult nyttjade på nytt hemmalagets slarv och klev upp i en tremålsledning på nytt. Matchbilden böljade allt mer och Fredrik Bäckmans reducering till 5-7 var av yttersta klass även om bollen smet in med minsta marginal. När matchen stod och vägde och Lerum behövde krypa än närmare så kunde istället Filip Åkerblom dunka in 5-8 och tvinga Lerum att plocka målvakten med drygt fyra minuter kvar. Anton Svanberg prickade stolpen/ribban direkt, men 20 sekunder senare så kunde William Ljungqvist dunka in sitt andra mål. Närmare än 7-10 skulle man inte komma där Jesper Hallqvist stod för matchens sista mål.

En ny tung förlust där hemmalaget Lerum hade chans på poäng långt in i matchen, men där Fagerhult i rätt lägen visade varför man tillhör det absoluta toppskiktet. Till helgen beger man sig till Värmland för att ställas mot ett formstarkt Karlstad. Den matchen kan ni se på www.innebandy.tv