Fredagsmatch för HJ-JAS

227
Foto: Daniel Lundgren (D-foto)

JAS-laget kliver in i en ny viktig match under fredagen, den klassiska veckodagen där JAS-matcherna oftast spelats denna säsongen.

Förra fredagen slog man Backadalen/Älvstranden i en målrik historia där man egentligen var överlägsna från start till slut. En match som man trots kan ta med sig vissa ljusglimtar från
– Vi visste väl redan från början att vi skulle ha ett starkt övertag mot Backadalen och att det var upp till oss om det skulle bli en målrik historia eller inte. Vi pratade innan matchen om att förbättra vår målskillnad och det är väl egentligen de 15 plusmål vi tar med oss från matchen, vi fick även chans att träna på lite spel i 6 mot 5 på slutet vilket kan vara bra då det kan bli avgörande i matcher senare under säsongen, säger Hampus Flodmar.

Nu är det Kungälv på agendan, ett lag som behöver sina poäng för att fortsatt ha häng på andraplacerade Kärra/Floda där även Partille vill blanda sig in.
– Matchen mot Kungälv kommer bli betydligt tuffare än mot Backadalen. Tycker ändå att vi har en trupp med både mer bredd och bättre spets än Kungälv och att vi ska kunna kontrollera matchen över 60 minuter och ta tre poäng.

Lerum inne har fortsatt förstaplatsen och sett till tabellens utseende så har man faktiskt råd att förlora en match även om det är något som ingen vill såklart.
– Det är klart att man går in och kikar på tabellen ibland, men med de vinnarskallar och den ambitionen vi har i laget är det ingen som ens funderar på att förlora. Det är snarare så att vi vill öka den ledningen vi har i tabellen och dra ifrån ännu mer i toppen. Vi har redan förlorat två matcher denna säsongen och det är ingen som tänker på att förlora en till.

Vad ser du för nycklar mot Kungälv?
– I matchen mot Kungälv tror jag att nyckeln kommer vara att våga spela ut i spelet med boll och ta vara på omställningarna när vi väl får dem. Vi vet även att de har några offensivt skickliga spelare som vi behöver ha lite extra koll på och att ett hårt defensivt jobb kommer att behövas för att vinna.

Vem avgör?
– Jag tror att Anton Svanberg avgör, han har en förmåga att göra mål. Dessutom är han väldigt mån om att ha seriens bästa poängsnitt.

Vi önskar er varmt välkomna till Rydsbergshallen ikväll med matchstart kl 20.15 – Matchen sänds även på Solidsport