Matchens profil – Tilde Engquist

176

Damlaget går starkt i seriespelet och leder i dagsläget en något haltande tabell. På söndag ställs man mot sjundeplacerade Guldhedens IK i Valhalla A-hall. En av lagets formstarkaste spelare, centern Tilde Engquist (nyförvärv från seriekonkurrenten FBC Partille) berättar om sin tid i FBC Lerum så här långt och hennes tankar inför helgens match på Valhallaparketten.

Laget går starkt i seriespelet. Ni radar upp trepoängare och ligger högst upp i tabellen. Helgens match mot IBK Kungälv vann ni med klara 9-1. Hur lyder din analys av matchen? 
Matchen mot Kungälv skulle jag vilja säga var till en början något målsnål där vi ändå har övertaget. Vi fortsätter spela vårt spel och har ett lugn med boll vill vilket gör att även målen kommer. En bra match där vi hela tiden fortsätter tro på vårt spel och på varandra genom hela matchen.

I maj 2021 tog du beslutet att lämna din moderklubb för spel med FBC Lerum. Du har snabbt etablerat dig i vårt A-lag och spelar även JAS. Hur har tiden i din nya klubb varit så här långt?
Tiden hittills har varit toppen. Jag trivs väldigt bra i både damlaget och jas. Alla spelare och tränare är alltid positiva både som personer men också till inställning. Jag trivdes snabbt med både spelet och klubben och tills nu har upplevelsen i Lerum varit väldigt positivt vilket jag absolut tror den kommer att fortsätta att vara.

Förra säsongen var utmanande med pandemin som satte stopp för inomhusidrotten och för din del så kämpade du även med att rehabiliterat ditt knä. Du har tagit dig igenom detta på ett starkt sätt och är i skrivande stund en av lagets formstarkaste spelare. Vad har du lagt extra fokus på under denna tid och vilka delar i ditt spel har du utvecklat? 
– Pandemin skulle jag säga har varit tufft och påverkat de flesta av oss i laget. För min del har jag lyssnat mycket på min kropp och mina tränare samt spenderat en del tid med prehab i gymmet vilket jag tror är två nyckelfaktorer till att det gått såpass bra för mig. Spelmässigt sett vill jag påstå att jag utvecklat mitt lugn med boll och blivit tryggare i mitt egna och vårt spel. 

På söndag åker ni till Valhalla för att möta Guldhedens IK. Ett lag som i höstens möte stod extremt lågt i sin 2-1-2 uppställning och nu adderar vi även spel på parkettgolv. På förhand låter det som en delikat utmaning. Vilka nycklar anser du blir viktiga för en bra prestation som skall leda till tre poäng?
– Sålänge vi fortsätter spela så tryggt och säkert som vi tidigare visat att vi kan och gör jobbet så är jag inte det minsta tveksam om att vi kan åka ifrån Valhalla på söndag med tre nya poäng på kontot.

Vi tackar Tilde för intervjun och önskar henne och laget stort lycka till mot Guldhedens IK på söndag klockan 14.00