Målexplosion när damerna tog sin femtonde seger!

240
Mycket glädje i Lerums Arena! Foto: Christoffer Sturesson

I den sjuttonde omgången tog damlaget emot tiondeplacerade Stenungsunds IBK i Lerums Arena. Novembermötet lagen emellan var en tight uppgörelse på parketten i Stenungsund Arena. FBC Lerum drog den gången det längsta strået med en uddamålsvinst efter ett sent segermål av Annie Dristig. Denna gång blev det en helt annan matchbild där FBC hade full kontroll från start till mål och tog en förkrossande 15–1 seger efter periodsiffrorna 4–0, 5–0 och 6–1.

Med siktet inställt på revansch för insatsen i Stenungsund malde FBC Lerum ner sina motståndare. FBC använde sig av fungerande lösningar mot bortalagets man-man försvar där löpningar, positionsbyten och motrörelser skapade stora ytor att spela en offensiv innebandy. Ett hårt arbete utan boll och ett stort självförtroende i spelet med boll genererade ett stort bollinnehav och hemmalaget bjöd publiken på många fina mål. Sammantaget var detta en fulländad laginsats från Sarah Flodmar i målet, lagets tre femmor och spelarna på sidan.

Målskyttar för FBC Lerum: Tilde Engquist 3, Elli Falck 2, Andrea Frick 2, Emma Brydolf 2, Annie Dristig 2, Eleonora Björnum, Nelly Larsson, Ida Åberg, Lina Engström.

Vi tog ett samtal med Annie Dristig, Lina Engström och Eleonora Björnum efter matchen för att höra deras tankar om segern.

Annie om lagets prestation?

-Insatsen och målkalaset visar verkligen på vilken bredd vi har i laget! Alla femmor levererande och bjöd på fina spelkombinationer som luckrade upp Stenungsunds man-man försvar matchen igenom. Det var spel mot ett mål och vi revanscherade oss verkligen från mötet i höstas som var en helt annan match, så det var riktigt gött! 

Hur funkade samarbetet i din femma?

-Spelet i femman kändes bra, tycker vi har fått till ett bra stäm och spelar med mycket fart. Just igår tycker jag vårt spel växte ju längre matchen gick, det tog ett tag innan första målet kom i spel 5 mot 5 men när vi började spela lite mer rakare mot mål så kom utdelningen snabbt. För egen del kändes det stabilt! När man möter ett man-man försvar så blir det lite mer dueller och löpningar att vinna för att skaka av sig sin ryggsäck, vilket jag tycker är lite extra kul haha ?

Lina summerar matchen.

-Jag tycker att lagets prestation var väldigt fin i mötet mot Stenungsund, då alla tre femmor producerade framåt och hade fina etablerade anfall som ständigt hotade motståndarlaget. Det var även viktigt att få till målskillnaden vilket vi såg till att bidra med i denna match. Det blev en viktig revansch mot Stenungsund, som stärker vårt förtroende inför de kommande matcher som är kvar.

Hur tycker du spelet funkade?

-Om man ser till spelet i vår femma tycker jag att vi har börjat hitta tillbaka till vårt spel där vi spelar med högt tempo, producerar framåt, sätter upp fina lägen för varandra och där defensiven sitter. För min egen del kändes det som att jag bidrog med det jag hade, dock var skyttet inte inställt och lite måltorka som spökar. Men vi gjorde 15 mål framåt och tog hem en riktigt fin vinst vilket är det viktigaste.

Eleonora Björnum kommenterar matchen.

En väldigt rolig match där alla tre femmor spelade ut och bjöd på fina mål. I förra mötet mot Stenungsund hade vi det betydligt svårare, deras man-man försvar rubbade det för oss då. Så det var en väldig lättnad för oss att det gick så mycket bättre nu. 

Din femma fick det att lossna rejält och ni gick hela 5–0. Berätta hur du upplevde er insats?

Tyckte det rullade på bra för min femma från start till slut. Sällan man spelar en match där man känner att allt funkar, men lite så var det. Mycket rörelse är ju extra viktigt mot ett man-man försvar, så vi fokuserade på give and go spel. För egen del njöt jag av varje byte. Kul att få spela med min backkollega Vanilla igen. Och att göra mål, det var ett tag sen nu haha. Kan man vara annat än nöjd efter en sådan här storseger? Tror inte det ?