En poäng mot Höllviken

222
Foto: Christoffer Sturesson

Efter den övertygande bonuspoängen förra helgen mot Karlstad så fanns det fortsatt en realistisk chans på kvalspel för herrarna. Då behövdes det dock tre poäng under lördag när Höllviken gästade Lerums Arena.

För Lerums del så fick Robin Pagoldh chansen i kassen där man annars mönstrade tre fulla femmor. Höllviken skulle göra detsamma, men valde däremot att matcha från start.

Ledningen för gästande Höllviken skulle komma tidigt när man matchar in sin förstafemman som förvaltade ett offensivt frislag på bästa sätt där Pontus Karlsson Martell inte helt oväntat var målskytt. Förhandssnacket var att det skulle bli målrikt och chanserna avlöste varandra tidigt åt båda håll där Höllviken hade flera kontringar. Kvitteringen kom halvvägs in i perioden när Noah Johansson servade Fredrik Bäckman. Därefter skulle målen trilla in. Först kom 1-2 genom Johannes Wilhelmsson innan Höllviken utnyttjade slarv hos Lerum och gjorde 1-3 på friläge. Lerum skulle få känning direkt när man var lika effektiva som Höllviken i sin omställning som avslutades av Joel Ekström. Perioden slutade till sist 2-3, men det fanns bud på klart mer där ett par mål till hade varit klart acceptabelt sett till matchbilden.

Höllviken lyckades vaska fram en chans direkt i inledningen av den tredje perioden, men det var till sist Lerum som skulle kvittera när en lång anfallssekvens avslutades av Noah Johansson på borte stolpen. Ledningsmålet kom i bytet efter när Gustav Bolander kunde stå i vägen för ett utkast som leder till att Jesper Hallqvist fick fritt skottläge i slottet. Målen skulle dock avta och matchbilden lugnade sig något. Anfallssekvenserna blev allt mer statiska och målvakterna fick det något lugnare. Lerum skulle få chansen i powerplay, men bara 15 sekunder var det utjämnat då även Lerum drog på sig en i bollvinstfasen. Mållöst blev det dock och ställningen var 4-3 inför sista perioden.

Period tre var bara 12 sekunder innan Joel Ekström gjorde 5-3, fint assisterad av Fredrik Bäckman som hittade ett inspel i höga slottet. Matchbilden började allt mer lika period ett där båda lagen skapade chanser och Höllvikens målvakt fick stå för ett par spekatkulära räddningar. Det var dock Höllviken som skulle reducera när man förvaltade en kontring på bästa sätt, där målvakt Pagoldh var på bollen, men inte lyckades avstyra. Chanserna fortsatte avlösa varandra och chansen att bli matchhjälte blev allt större. Lerum fick allt mer lägen i omställningarna, men utan utdelning där missade avslut varvades med räddningar på nytt. Med drygt 3,5 minut kvar så skulle Höllviken få chansen i powerplay där man valde att behålla målvakten i målet, men med 30 sekunder kvar av utvisningen så tog man målvakt och lyckades kvittera till 5-5 via Ted Nivestam. Matchen slutade 5-5 och gick till förlängning, precis som förra helgen.

Väl där så skulle det inte dröja länge innan Höllvikens Jacob Gullberg fick lite yta att trampa runt på och med ett distinkt avslut i bortre gaveln så såg han till att skåningarna fick ta med sig bonuspoängen hem.

Nu väntar Lindås borta på torsdag innan Warberg kommer på besök nästa lördag.