HJ-JAS klara för Innebandyfesten

457
Foto: Christoffer Sturesson

Efter att ha stått över playoff 1, så var det dags att kliva in i omgång två för våra JAS-killar som ville göra tjejerna sällskap till Uppsala och Innebandyfesten. Det var mycket publik som hade letat sig till Rydsbergshallen med och gästande Lindås hade ett stort stöd.

På andra sidan stod Lindås som bland annat lyckades nypa en poäng mot Pixbo under slutskedet av säsongen.

Båda lagen startade på två formationer där Tim Sandblom saknades i hemmalaget. Inte helt oväntat gjorde Victor Johansson 1-0 i första bytet med ett placerat avslut, innan Miki Düring kvitterade. Lerum hade mycket boll, men Lindås blev tighta i sitt försvar, men hade även stor framgång när man lyckades spela sig förbi Lerums press flera gånger. Anton Svanberg gjorde 2-1 innan Robin Dahlin kunde göra 3-1 med ett lågt skott i bortre innan periodpaus.

Period två var bara ett par minuter gammal innan Anton Svanberg gjorde sitt andra mål och väl där trodde nog många att hemmalaget skulle rycka. Istället så stod Lindås för en rejäl uppryckning. Man fick träff i både omställningar och det offensiva spelet där man ofta kom fram på vänsterkanten och var starka på andrabollarna vilket gav resultat. På drygt två minuter gjorde man tre raka mål och tvingade hemmalaget till en timeout. Lika fort som 5-4 och 6-4 kom från Johansson & Lakander, lika fort kom Lindås reducering och kvittering när Miki Düring på nytt var framme och högg.

Med ställningen 6-6 inför tredje perioden var det totalt öppet och en viss osäkerhet hade nog börjat smyga sig in hos många av hemmasupportrarna.

När Lerum fick chansen i powerplay för första gången så kunde Emil Kullendal från snäv vinkel trycka in 7-6. Anton Rosberg kunde via ett skott från mittplan kvittera halvvägs in i perioden innan matchens snyggaste mål skulle falla. Direkt på tekning så kunde Anton Svanberg ta sig framåt, ta sig förbi sin försvarare och mycket snyggt pricka in en känslig backhand i det bortre krysset. Samme Svanberg skulle sedan minut efter göra sitt fjärde mål när han snappade upp en boll i slottet och tryckte in. Ett par minuter senare tog Lindås timeout och plockade målvakt, där istället Victor Johansson hittade målet två gånger om och i princip punkterade matchen. Nico Sigström gjorde 12-7 innan Gabriel Niklasson avslutade med att reducera till 12-8.

Trots att det satt långt inne så kunde man till sist säkra platsen på Innebandyfesten. Lindås bjöd på bra motstånd och fick bra träff i sin gameplan där även supportrarna såg till att skapa stämning i Ryddan. Laget kommer få en chans till och ställas mot antingen Jönköping eller Växjö.

Andreas Franzén säger såhär efter matchen:
Lindås bjöd på bra motstånd idag och såg till att matchen var jämn länge. Våran prestation var okey, märktes att det var en del nerver och stundtals hade vi svårt att behålla lugnet. Vi spelar inte riktigt ut idag och tar hellre hem bollen och suger på den än att dra upp tempot och våga spela framåt. Med det sagt, så var det otroligt skönt att vi knöt ihop säcken sista 10 minuterna och visade att vi var det bättre laget. Nu har vi några veckor på oss att förbereda oss inför Uppsala, där jag hoppas våra supportrar vill följa oss. Skönt att ha den 7e spelaren i camp fbc ❤️?