Anton Olofsson om starten av DM och inför derbyt

468
Foto: Christoffer Sturesson

Trots att vi är tidigt i maj så är våra herrar i full gång med matchandet. Man spelar nämligen DM där totalt åtta lag i grupper gör upp i två grupper om en plats till svenska cupen.
– Ja, man kan väl spontant känna att DM ligger lite konstigt i tiden men det är vad det är! Det blir en bra inkörsport för våra nya och även egna unga spelare så det är ju positivt! Många delar i spelet blir lite rörigt emellanåt men det är positivt att gruppen får tävla ihop, det är alltid nyttigt, säger tränare Anton Olofsson.

I gruppen har man sällskap av Landvetter, Korsvägen och Floda. I första matchen blev det en 7-2 seger mot divison 2-laget Landvetter.
– Ja, det var väl ingen höjdarmatch direkt om man säger så, vi testade att spela ett lite högre presspel vilket var intressant att se. Effektiviteten i lägena var kanske inte riktigt där alla gånger under matchen heller, det är väl ingen match vi bär med oss in i framtiden utan det känns skönt att ha den avklarad och bakom oss.

Korsvägen stod för motståndet i match två, ett lag vi finner längre ner i seriesystemen, men trots det med en hel del spelare med rutin från både SSL och Allsvenskan.
– En intressant match för mig och Sebbe, Korsvägen har ju ett par skickliga gubbar och vi visste dem ändå skulle kunna stå upp ganska bra mot oss så länge orken fanns kvar hos dem. Jag kan tycka även denna match att vi inte är tillräckligt kliniska i lägena vilket vi behöver jobba vidare med att förbättra.

På fredag så väntar Floda i en förväntad gruppfinal där båda lagen står på sex poäng.
– Det är ju alltid kul att möta Floda, nu verkar dem ju inte ha full trupp eller stab under DM men det ska ändå bli en kul match att spela, hoppas det blir lite publik också!

Efter DM är avverkat, hur kommer fortsättningen se ut?
– Vi har en resa att göra så vi kommer träna på med innebandy i princip hela juni ut kombinerat med fys, 2 innebandypass och 3 rena fyspass per vecka kommer vi ligga på i träningsdos fram tills egenträningen börjar vecka 27.

Missa inte derbyt på fredag! Medlemmar under 18 år går in gratis, övriga köper biljetter via tickster.

Matchen spelas i Floda Nova Sportcenter där FBC Lerum är arrangör. Matchstart kl 19.30