Stålstad ny huvudtränare i U-laget

691

Med stolthet kan vi idag presentera Emma Stålstad som ny huvudtränare för vår U-lag i division 2. Emma är fostrad i FBC Lerum och har spelat med vårt A-lag, U-lag och JAS-lag. En knäskada pausade hennes spelarkarriär och under förra säsongen var Emma en coachresurs som tog ansvar för U-lagets Pantameralag.

Till kommande säsong väntar alltdå ett huvudansvar för vårt U-lag och vi undrar så klart vad som lockade till att ta detta steg?
– Med tanke på att jag endast körde en halv säsong med pantameralaget kände jag att jag inte riktigt fick testa på det ordentligt. Nu när chansen kom med u-laget känns det lättare att komma in i det och även skönt att få bygga något från start. Sen vet jag om att gänget som det handlar om är helt fantastiska och det finns otroligt mycket potential i truppen, vilket blir en rolig uppgift att ta sig an. Sen med tanke på att jag själv inte kan spela än pga min skada så vill jag fortsatt vara med på ett eller annat sätt och att få detta ansvaret känns otroligt roligt!

Förra säsongen coachade du U-truppens Pantameralag. Nu blir ansvaret större med helhetsplanering och fler beslut att ta. Beskriv din ledarskapsfilosofi och hur du vill arbeta för att få alla med dig?
– Jag vill utveckla tjejerna på ett roligt och intresseväckande sätt. Det tror jag att man gör genom att möta dem på deras nivå och tillsammans utveckla spelförståelse samt teknik. Jag kommer även försöka coacha tjejerna individuellt i så stor utsträckning som möjligt eftersom alla har kommit olika långt i sin tillväxt som spelare. Viktigt för mig alla ska ha samma möjligheter att komma till nästa nivå i sin personliga utveckling denna säsongen.

U-laget slutade på en finfin fjärdeplats i division 2 med häng på en uppflyttningsplats in i sista omgångarna. Av naturliga skäl är det lite förändringar i truppen med Emma och Freja som tar klivet upp till A-laget men vi fyller också på med tex Cheri från Öckerö, tidigare A-lagsspelarna Steff och Helena samt flera 06:or från vår akademi. Vad är en rimlig målsättning i division 2 kommande säsong?
– Att få in Steff och Helle är helt fantastiskt med tanke på deras erfarenhet de besitter. Cheri är en otroligt skicklig spelare som jag vet kommer tillföra mycket till truppen både på och utanför plan. De 06:or jag har sett mycket av nu är väldigt intressanta, de har kommit långt i sin utveckling och ska bli oerhört spännande att se dem ta klivet denna säsongen och växa ännu mer som spelare.

– Svårt att sätta en exakt målsättning just nu men med tanke på vilka spelare vi har tillgång till och alla runtomkring så tror jag absolut att det är rimligt att sikta på en topp 2 placering. Så länge alla är villiga att lägga ner jobbet och tiden som krävs och strävar efter att ta sig långt som möjligt så ska det inte vara några problem.

Mattias Flodén kommenterar:
Det är med glädje och stolthet jag välkomnar Emma som huvudtränare för vårt U-lag. Emma har många fina egenskaper vilka kommer ligga till grund för ett tryggt och framgångsrikt ledarskap. Det som utmärker Emma som ledare är hennes stora lugn, innebandykunskapen samt förmågan att kunna jobba både på individ- och gruppnivå för att få verksamheten att fungera under såväl träning som match. Under våra samtal har Emma visat ett härligt mod och en stark vilja att vara tränare. Att vi nu har ytterligare en tjej i rollen som huvudansvarig känns fantastiskt bra.