Positivt, trots förlust

309
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen så spelades höstens första träningsmatch. Borta mot Warberg efter den första riktiga träningsveckan var genomförd. Vi tog oss en uppföljning med tränare Olofsson.

Första matchen för hösten som slutade med 9-3 förlust Ett par dagar nu senare, hur är känslan efter första matchen?
– Det var kul att få spela match igen! Känslan efter matchen är god resultatet till trots. Jag tycker man kan dra många paralleller till året vi var nykomlingar och slutade femma, då förlorade vi med 13-5 mot just Warberg såhär års och matchen då var väldigt lik matchen vi hade i lördags.

Warberg kommer man alltså möta ytterligare två gånger till under säsongen i den södra allsvenskan. Ett starkt motstånd som gav Olofsson en klar uppfattning.
– Nej men det var väl ungefär vad jag förväntade mig. Warberg är ett starkt lag som lever mycket på sin fart och fysik och det märktes att deras försäsong vart klart bättre än våran rent fysiskt sett.

Det blev alltså en klar förlust med 9-3, där det främst i sista perioden rann iväg lite bakåt, men trots det fanns det både positiva saker samt områden att jobba vidare med
– Jag tycker våra grunder ser rätt bra ut, däremot är vi alldeles för klena i duellspelet och inte tillräckligt resoluta och modiga i spelet med boll vilket kostar merparten av målen vi släpper bakåt. Detta är bitar vi kommer jobba vidare med och när det faller på plats om någon månad så kommer det bli klart intressant.

Nu väntar en träningsvecka innan man på fredag beger sig till Jönköping för träningsmatch, för att sedan under lördagen ställas mot Nykvarn. Två tuffa matcher på pappret.
– Det blir ett återhämtningspass måndag och sen tisdag och onsdag lite mer vanlig träning där vi kommer jobba vidare med våra grunder inför helgens roadtrip.