Bra prestation av damerna mot allsvenska Lindås

314
Emma Sandqvist har fortsatt målskyttet från div2 i a-laget - Foto: Christoffer Sturesson

Damerna matchade i lördags mot allsvenska Lindås i Salming Arena. Lindås som under försäsongen värvat en rad meriterade spelare skulle bli en bra utmaning och värdemätare för vårt damlag.

FBC Lerum valde en matchplan där det låga försvarsspelet var i fokus. Det medförde att Lindås stod för merparten av bollinnehavet. Men att ta sig in på insidan med instick, löpningar och kantbyten med diagonaler visade sig var en svår uppgift för hemmalaget. FBC agerade aggressivt och disciplinerat i egen zon och ställde om blixtsnabb så fort man erövrat boll och kunde på så sätt skapade flera fina målchanser.

I den andra periodens första byte fick hemmalaget hål på FBC. Vi fick se ett mer rörligt Lindås som hotade med fler löpningar över centrallinjen. FBC var dock fortsatt trygga i sitt låga försvarsspel. Trycket ökade mot FBC målbur och vi såg fler längre sekvenser där hemmalaget naglade sig fast i anfallszon. Hemmalaget var också hetare på lösa bollar och returspel vilket gav resultat med ytterligare två mål och Lindås gick till paus med en stabil 3-0 ledning.

FBC Lerum ändrade sin game plan till den tredje perioden. Det låga försvarsspelet byttes ut mot ett högre presspel vilket i mångt och mycket förändrade matchbilden. Det skapades fler dueller på Lindås planhalva och det blev ett spel där FBC allt oftare påverkade händelserna vilket gav energi. FBC reducerade till 1-3 genom Emma Sandqvist som påpassligt tog till vara på returen från Andrea Fricks liberoavslut. Målet gav laget en fin boost.

Ett strålande box play höll FBC kvar i matchen och från 17.30 och fram till slutsignal gjorde FBC en sista push med ett kontrollerat attackerande 6 mot 5 spel som denna gång tyvärr inte gav något mål. Matchen slutade 3-1 till Lindås. Härnäst väntar tre dagar i Karlskrona och Baltic cup.

Annie Dristig om matchen:
En väldigt rolig match med två bra lag som levererade fin innebandy! Vi bjöd inte på något utan Lindås fick kämpa för att få hål på vårt försvar som var föredömligt matchen igenom.

Huvudtränare Mattias Flodén ger sin syn:
Tjejerna följde vår matchplan till punkt och pricka och det finns mycket att vara stolt över. Vårt försvarsspel håller hög allsvensk klass och spelet med boll var oftast bra i uppbyggnadsfasen. Men vi behöver jobba vidare med att bli bolltryggare i sista tredjedelen och vara mer kliniska i avslutsmomentet. I den tredje perioden kunde vi förändra matchbilden genom vårt höga presspel. Vi vann boll högre upp i planen, bollinnehavet ökade och vi fick mer att säga till om. Jag är aldrig nöjd när vi förlorar men sett över 60 minuter gör vi en bra prestation.

Här näst väntar nu Baltic Cup för damlaget kommande helg i Karlskrona.