Underläge vändes till seger mot Hovshaga

354

Efter förra helgens roadtrip mot tufft motstånd så skulle herrarna under lördagen möta ett på ”pappret” enklare motstånd i form av Hovshaga.

Hovshaga som kommande säsong spelar i divison 1 och som under fredagen besegrade Floda med 5-7. Det ska tilläggas att laget även har ett par intressanta nyförvärv inför kommande säsong, där flera kommer från Lagan IBK som tvingats lägga ner sitt A-lag inför kommande säsong. Mest meriterat är nog Kasper Qvarfordt, som även jagades av Pixbo i SSL.

För Lerums del så saknades bland annat William Ljungqvist och Adrian Söderberg, men där man fortsatt kunde mönstra tre fulla formationer och där man fortsatt gav förtroende till yngre spelare underifrån som funnits med under försäsongen. Matchen spelades i grannklubbens nya fina hemmahall Novahallen, då övriga hallar var upptagna denna helgen.

En målrik förstaperiod där Hovshaga både hann ta ledningen, tappa den och sedan gå upp i ledning igen. Hela 3-5 var ställningen för gästerna där hemmalagets målskyttar var Joel Ekström två gånger om, följt av Calle Björkdahl Carlsvärd.

I period två så kunde Hovshaga göra både 3-6 och 3-7 innan Lerum vaknade till. Anton Svanberg, en av matchens giganter gjorde både mål i powerplay och på straff. Däremellan kunde även Victor Johansson stå för en reducering och ställningen inför period tre var 6-7.

Tre minuter in var det kvitterat via Anton Svanberg på nytt och trots att Hovshaga nyttjade ett powerplay med ett par minuter kvar av matchen, så var inte sista ordet sagt. 18.06 kvitterade Pontus Reinholdsson, assisterade av Svanberg innan Svanberg på nytt stod för en framspelning till Lucas Svensson som avgjorde matchen med drygt 30 sekunder kvar. Det ska tilläggas att det var Svenssons första A-lagsmål sedan han anslöt från Floda tidigare under våren.

Oskar Eriksson Elfsberg säger följande efter matchen:
Segern satt onekligen långt inne och vi var inte påkopplade från start. Energin och glöden vi visade mot Nykvarn var som bortblåst första halvan även om vi kunde gjort betydligt fler mål på de 100-procentiga chanser vi skapar. Kort och gott skönt med vinst men prestationsmässigt behöver vi höja oss ett par nivåer till seriestart.

Redan på onsdag är det dags igen. Då är det första omgången av Svenska Cupen på agendan där Halmstad IBK kommer och gästar. Matchen som är ett enkelmöte där vinnaren går vidare till omgång två. Se till att närvara!