Egen talang flyttas upp till a-laget

532

Den egna produkten, Elin Brendelökken (forward) född 2006, har skrivit på ett tvåårsavtal och tar klivet upp till A-laget. Elin har gått hela vägen från Bagheera innebandyskola med lagkompisarna i F06 till A-laget. Under eftersäsongen har Elin tränat med A-truppen där hon har imponerat med sin spelförståelse, spelteknik och avslutsförmåga.

Det har varit ett stort mål för dig att ta en plats i A-truppen. Hur känns det nu när kontraktet är signat och en ny utmaning väntar?
– Det känns såklart väldigt roligt och spännande att skriva a-lagskontrakt men samtidigt nervöst inför seriespelet!

Du har tränat regelbundet med laget under eftersäsongen och efter sommaren spelat två matcher mot kvalificerat motstånd. Vilka skillnader har du upplevt så här långt?
– Det som jag har märkt av mest med att träna och spela med A-laget är att det är mycket högre tempo både på matcher och träningar. Även ett tuffare mer fysiskt spel på matcher överlag. 

Dina tankar och förväntningar på säsongen 2022/2023, dels på ett individuellt plan men även sett ur ett lagperspektiv?
– Jag hoppas på en händelserik säsong med spänning och mycket glädje! Individuellt vill jag utvecklas till en bättre spelare både fysiskt och tekniskt. Jag hoppas såklart även att vi har oss till allsvenskan!

Avslutningsvis, du är i början av din karriär med JAS, A-lag och NIU. Vad vill du bidra med till A-laget denna säsongen och vilka mål har du med innebandyn på lite längre sikt?
– Denna säsong hoppas jag och vill bidra  med positivitet, motivation och att jag aldrig ger upp. På längre sikt är mina mål att helt enkelt ta mig så långt jag kan, jag vill bli så bra som jag bara kan!

Sportchef Mattias Flodén kommenterar:
– Elin är en spelare som vuxit och tagit för sig mer och mer under eftersäsongen. Hon har fått en fin utbildning av sina tränare i F06/07 och är redo för spel med A-laget. Elin sticker ut med sin spelförståelse och speltekniska förmåga där hon ofta hittar kicka och framgångsrika lösningar i offensiva ytor. Hennes avslutsförmåga är en spetskvalité som kommer vara viktig för oss och 4 mål på 6 matcher hittills under försäsongen talar för sig själv. Jag är glad och stolt över att ytterligare en tjej lyckats gå från egna led hela vägen till vårt representationslag och ser fram emot en spännande säsong tillsammans.