Oavgjort i rond 1

237

De två seriekollegorna, FBC Lerum och Warberg IC, från den södra allsvenskan drabbade samman under fredagskvällen i svenska cupen. Detta var den första av två matcher där returen spelas på söndag borta i Varberg. Lerum som i sin första omgång slog Halmstad med klara siffror, där Warberg stod över runda ett. En jämn, tuff och spännande match som till slut blev oavgjord 5-5 (1-1,1-1,3-3).

Hemmalaget Lerum startade med Robin Pagoldh i målet och hade sedan tre formationer framåt två backpar. Gästerna Warberg kom till spel med tre fulla kedjor där vi bland annat skådade bekantingar i form av Mattias Lövenfors och Markus Berntsson.

Redan ett fåtal byten in i matchen så tog Lerum ledningen via Victor Johabsson, där matchen sedan fortsatte i ett relativt högt böljande tempo där inget av lagen var särskilt avvaktande. Warberg kvitterade snyggt när Nico Mutter hittade in centralt till Filip Erheden som inte gjorde några misstag. Matchen fortsatte utan någon direkt tydlig linje, lagen lurades om att äga boll i längre sekvenser, men där Warberg var rappa i omställningarna. Under periodens sista minuter så var det nära flera gånger om, men ställningen var 1-1.

Ett par minuter in i period två så kunde Warberg utnyttja ett slarv i Lerums uppspelsfas där Filip Erheden kunde göra sitt andra. Lerum skulle även drabbas av matchens första boxplay, vilket man redde ut bra med hjälp av stabilt målvaktsspel. Kort därefter hittade man istället en kvittering där William Ljungqvists försök till passning istället styrdes in i mål. Trots att det fanns en del chanser och att slarvmisstagen ökade så var det fortsatt målsnålt inför den tredje perioden.

Lerum valde i period tre att gå ner på två tydligare kedjor och även Warberg kastade om lite. På nytt fick Warberg chansen i powerplay och när man väl skapade lägen så kunde istället Pagoldh snabbt kasta ut till William Ljungqvist som vände snabbt och lyckades få in 3-2 målet. Warberg fortsatte trycka på direkt och 3-3 kom snabbt, kanske med ett visst frågetecken för om det inte borde varit avblåst för ett slag innan. Lerum drabbades sedan av sin tredje utvisning, denna gången för slag och väl där kunde Warberg få utdelning och ta ledningen. Matchen blev allt intensivare och i en situation där Warberg vill ha frislag på mittplan, kan istället Lerum spela fram till en 2 mot 0 situation där Anton Svanberg inte gjorde några misstag i avslutet och kvitterade. När samma formation kom in så var det dags igen – ett fint anfall regisserat av Pontus Reinholdsson slutade med att Ekström hittade en crosspass till Svanberg som på nytt var säker i sitt avslut. Med drygt två minuter kvar kom bortalagets timeout och försök till sista anstormning och man plockade målvakt direkt. Och avsluten avlöste varandra, men trots uppoffrande spel så kom en kvittering med 3 (!j sekunder kvar att spela vilket gör att lagen delar på poängen till sist.

Matchserien är helt öppen inför returen på söndag där ni gärna får ta er ner och stötta i Varberg.