Cupen över – Fullt fokus på seriepremiären

225
Foto: Christoffer Sturesson

Efter vinsten mot Halmstad i runda ett så var Warberg nästa motstånd för att potentiellt kunna nå en tredjerunda och där möta potentiellt SSL-lag. Så blev dock inte fallet i slutändan då Warberg visade sig numret större.

Det började klart godkänt i fredagens match, den första av två. Där såg man ut att gå mot vinsten efter en bra genomförd match, men bara med sekunder kvar så kunde Warberg kvittera och ändra förutsättningarna helt. Tränare Olofsson säger såhär om de sura slutsekunderna.
– Nej det är väl inte ofta man spelar 5-5 mot ”Goliat” och är vansinnig efteråt men vi gjorde många bra saker under matchen vilket var ett skönt kvitto att få! Med lite mer marginaler och signaler på vår sida hade vi nog kunnat sy ihop den säcken men men, sådan är idrotten.

Vad kände du att ni kunde ta med er från den matchen?
– Jag tycker vi hittade bra tendenser i spelet med boll som jag verkligen trodde vi skulle ha nytta av match två men så blev inte fallet. Jag tycker uppställda försvarsspelet var bra i fredags också, vi hade bra kontroll där.

Med ett oavgjort resultat i ryggen så var förutsättningarna inför söndagens retur klara. Segraren skulle gå vidare till tredjerundan och ett oavgjort resultat skulle innebära övertid.
– Vi gick in med en riktigt god känsla, kanske till och med lite för god känsla. Vi hamnar i en ordentlig uppförsbacke redan efter 48 sekunder, sen när vi ska reducera i PP släpper vi istället in 3-0 och hämtar oss aldrig riktigt mentalt från det. Jag tar på mig stora delar av förlusten, vi var inte tillräckligt förberedda och lite för naiva.

Den tuffa starten blev än jobbigare och med ett 4-0 underläge efter period ett fanns det mycket att tänka över.
– Vi behövde ju framförallt sluta släppa in mål och börja ta tillvara på målchanserna som vi ändå skapade framåt. Vi får in 4-1 i början av andra och känns lite på gång, tyvärr bränner vi två goda chanser till ytterligare reducering innan Warberg gör 5-1 och då känns det tyvärr som luften gick ur oss mentalt.

Till sist rann det iväg och Warberg vann med klara 13-2. Ett scenario där man utifrån tänker att blödningen borde stoppas, men något som är svårt och som hänt tidigare också.
– Tyvärr som du säger så rinner det iväg igen, vilket det gjort tidigare mot JIK och även Warberg i augusti. Det är något vi som lag behöver jobba med och ta fram lite mer stolthet och slita för varandra och föreningen även när det inte är glass och ballonger som servers.

Nu väntar en träningsvecka inför Karlstad. Utan att avslöja för mycket, vad känner du att fokus blir för att komma redo till premiären?
– Matchen i fredags var bra, det fanns många bra tendenser idag också men vi behöver snäppa upp skärpan i lägena framförallt! Även om det blev en ordentlig förlust idag så känns vi redo inför seriepremiären, det ska bli kul att serien nu äntligen drar igång och Karlstad borta blir en fin sereipremiär!

På söndag så inleds Allsvenskan Södra för FBC Lerums herrar – matchen kan ses via www.innebandy.tv kl 17.00

Hemmapremiären väntar lördag 24 september kl 15.30 i Lerums Arena – missa inte att säkra din säsongsbiljett till både Allsvenskan Södra och damernas division 1 här!