Johansson skriver nytt kontrakt

222
Foto: Christoffer Sturesson

Forwarden Nelly Johansson fortsätter mycket glädjande att spela vidare i den röda tröjan. Nelly kom till FBC Lerum från Lindås sommaren 2020 och har IBK Alingsås som moderklubb. Trots sina blott 21 år har Nelly hunnit med att spela 6 säsonger i division 1 och hon har även ett antal landskamper med Thailand.

Du tog under sommaren beslutet att förlänga ditt avtal och vi är nyfikna på att höra vilka faktorer som påverkade ditt beslut?
Jag trivs bra med mina lagkamrater samt i föreningen och tycker att vi har en mycket bra ledarstab. Vi har hög nivå på träningarna, en tydlig spelidé och jag känner att jag fortfarande utvecklas här i Lerum, vilket är de främsta faktorerna till varför jag valde att stanna. Sedan vill jag självklart vara med när laget tar sig upp till allsvenskan.

Förra säsongen var utmanande på många sätt för dig med flera skador och stenhård konkurrens vilket påverkade din speltid. Hur upplevde du säsongen?
Förra säsongen var både tuff och utmanande som hade både med- och motgångar. Jag tycker laget gör en grym säsong men för min egen del kanske det inte var min bästa. Tråkigt såklart men jag tror och hoppas att nästa säsong blir bättre.

Du har inlett säsongen strålande med en bra formkurva och fina prestationer. Hur ser du på seriespelet som drar igång 1 oktober?
– Det skall bli kul att serien snart kör igång och jag tror att serien kommer vara rätt så jämn denna säsongen. Vi har en stark trupp med både nya och gamla spelare och om vi bara tror på oss själva så tror jag vi har stor chans att ta oss till kval.

Som vi har varit inne på så har du representerat Thailändska landslaget vid flertalet tillfällen. I somras var du iväg på ännu ett mästarskap. Berätta för oss om det och känslan att representera Thailändska landslaget? Vad betyder det för dig?
– I somras var jag iväg och spelade Asiatiska mästerskapen i Singapore där vi tog hem en bronsmedalj vilket var en rolig upplevelse. Att få representera Thailand är såklart stort och det betyder alltid mycket för mig att få ta på mig landslagströjan och spela för min mammas hemland.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar:
Jag är väldigt glad över att vi får behålla Nelly. Förra säsongen var rejält utmanande för henne men hon visade vilken grym lagspelare hon är med laglojalitet och hög träningsmoral. Under våra sju första veckor av inomhussäsongen har vi fått se en pånyttfödd spelare med initiativförmåga och självförtroende. Nellys speed, spelförståelse och tekniska förmåga har gjort skillnad på planen och jag ser fram emot att se hennes framfart i seriespelet.