Joel avgjorde i sista minuten

211
Matchvinnare Joel Ekström med 2 + 1 - Foto: Christoffer Sturesson

Efter att ha besegrat Lund förra veckan så kom nästa lag från Skåne på besök, nämligen Höllviken. Det planerade dubbelarrangemanget under lördagen uteblev då damlagets motståndare hann lämna W.O under förmiddagen och istället blev det bara en match för publiken men vilken match! Lerum vann med uddamålet, 4-3, efter en riktig nagelbitare.

För Lerums del så var Jesper Holm tillbaka i spel efter ha missat de två inledande matcherna med skadeproblem och även Tim Sandblom fanns med på bänken efter varit borta med en skada.

Inledningen var ganska avvaktande, inget av lagen drog upp tempot direkt nämnvärt, men ett par chanser fanns åt båda håll där gästernas målvakt stod för en fin parad på Svanbergs friläge, innan Pagoldh i hemmakassen fick göra en liknande räddning. Höllviken gjorde 0-1 när Isac Olsson Ferm klev in från snäv vinkel och skapade sig en fin yta. I bytet efter så kunde Ludvig Gustavsson kvittera i en omställning där stolpen agerade bästa vän och såg till att bollen gick in. 2-1 ledningen kom dryga minuten efter när Joel Ekström hittade en fristående Eriksson Elfsberg på borta stolpen. En ställning som stod sig period ut till sist.

Andra perioden började i ett mer svängigt tempo där Lerum till sist fick chansen i powerplay drygt åtta minuter in. En spelform där man inte alls fick till det och istället så kunde Höllviken via sitt stjärnnyförvärv, Daniel Hernandez, kunde kvittera. 2-2 stod sig perioden ut, utan att något lag riktigt satte sig i förarpositionen inför avslutande 20.

I period tre hade båda lagen valt att matcha hårdare från start och det var Höllvikens tur att få spela powerplay relativt tidigt. Trots ett bra tryck så kunde Lerum hålla tätt. Bara minuten senare så var det Lerums tur att försöka igen i powerplay. Även denna gången fanns det en del att önska och de avsluten som kom kunde Höllvikens målvakt avstyra relativt enkelt. Ett fortsatt ställningskrig rådde och det märktes att inget av lagen ville riskera något. Med lite mer än fyra minuter kvar att spela kunde Joel Ekström göra 3-2 på bortre stolpen, fint framspelad av Anton Svanberg. Höllviken tog timeout med drygt tre minuter kvar och inte helt oförtjänt kom även 3-3 på ett något turligt sätt. Sista ordet var dock inte sagt där då en viss Ekström ville säga sitt. Med bara 30 sekunder kvar så kunde han på snarlikt sätt som i förra hemmamatchen, göra 4-3 på nytt framspelad av Anton Svanberg. Trots ett par skottförsök i slutskedet så kunde hemmalaget hålla tätt och inkassera tre tunga poäng.

Matchvinnare Joel Ekström efter matchen.
– En okej prestation, men vi känner väll att vi har lite mer att hämta med spelet både med och utan boll. Trots det så spelar vi en sport som går ut på att göra mer mål än motståndarna och det lyckades vi med, så tre poäng var otroligt skönt!

Nästa helg väntar säsongens första derby när man på bortaplan ställs mot Partille under lördagen.

Nästa hemmamatch spelas lördag 15 oktober när nykomlingen Skoghalls IBK kommer på besök.

Vinnare i lotteriet:
Serie B nr 61 (Hämtades ut under matchen)