Hemmapremiär för HJ-JAS

150

Efter förra veckans ganska svala premiär på bortaplan mot Kungälv så är det äntligen dags för våra JAS-killar att få kliva in och spela för hemmapubliken.

Det blev 4-4 borta mot Kungälv, en delad poäng med en bitter eftersmak.

– Går väl inte att komma runt att resultat inte är godkänt. Vi är dessutom illa ute när Kungälv får med sig en felaktig straff med mindre än minuten kvar, där har vi tur att Kasper kliver fram och räddar oss. Å andra sidan hade vi lika gärna kunnat avgöra i slutet när deras målvakt gör en fantastisk räddning på ett frislag, eller när ”Vigge” träffar stolpen. Bortsett från den dramatiska avslutningen tycker jag ändå att vi kontrollerar matchen sett över 60 minuter. De ligger lågt och kontrar och det är vi som för matchen med ett stort bollinnehav. Målen vi släpper är riktiga skitmål, och är vi bara mer effektiva vinner vi matchen trots allt, säger Oskar Wilsund till hemsidan.

Willsund som är född 2004, är en av lagets mest rutinerade spelare numera och har flera år bakom sig i JAS där han varit med några av de ganska omtalade kullarna.
– Precis som under de senaste åren är målet tydligt, vi ska vinna sm-guld. Med det sagt tappar vi en del spets nu när 03:orna tackat för sig, även om jag är övertygad om att vi kommer mäta oss med lagen på Innebandyfesten i år igen.

Nu väntar Lindås på hemmaplan, ett Lindås som vann sin premiär mot Kärra.

– Har ingen superkoll på Lindås direkt. Miki During är väl deras bästa spelare, men jag är inte säker på om han kommer spela eller inte. Gör han det får vi ta och stänga ner honom, samtidigt som vi inte ska tappa fokus från vårt eget spel. Hur som helst går vi in som stora favoriter och det är bara tre poäng som gäller.

Vad ser du i ert spel som måste sitta?
– Precis som mot Kungälv kommer vi äga mycket boll och föra matchen. Det gäller att vi gör mål på våra chanser, och att vi inte bjuder Lindås på några enkla mål.

Vad kommer publiken på plats att få se?
– Kul med hemmapremiär! Vi hoppas på mycket folk och ett högt tryck hemma i Rydsberg. Ni som tar er dit kommer att få se Lerum besegra Lindås, och vi ska se till att bjuda på ett par vackra mål också.

Missa inte HJ-JAS hemmapremiär i Rydsbergshallen idag kl 16.00 – Varmt välkomna!!