Från Bagheera till A-lag

390

Det är elva år sedan Elsa Norrsell och Stina Persson började spela innebandy i FBC Lerum. Våren 2012 tog de ’studenten’ från Bagheera innebandyskola och i september var tjejerna med och startade upp årets dito för barn födda 2016. Även damlagsspelaren Andrea Carlsson har funnits i föreningen i alla dessa år. 

Tjejerna minns tillbaka på deras första tid i klubben: 
– Oj, det var ett tag sedan men att komma till Bagheera på lördagsmorgonen var alltid något som var roligt. Minnen som fortfarande lever kvar är lekarna vi gjorde, bland annat sega kolan,  hinderbana och att brotta ner ledarna. Det är kul att ha varit med ända sen Bagheera, där vårt intresse för innebandy blev stort.

Innebandykarriären fortsatte sedan i föreningens F05-lag. En intim och skicklig träningsgrupp med många engagerade tränare. 
– En stor del av innebandyn har varit all gemenskap. Att få spela i ett lag där man tillsammans utvecklas och har roligt har gett oss mycket. Genom åren har vi alltid sett fram emot innebandyn, allt ifrån att åka iväg på en cup där man vinner och förlorar tillsammans, till att sitta som maskot på A-lagsmatcherna. Där väcktes även ett intresse för att en dag spela i A-laget, och det har alltid varit ett mål för oss båda.

Nu är det full fart med idrotten i deras hjärtan och har de precis påbörjat sin andra säsong i FBC Lerums damlag. 
– Ett stort mål nu i A-laget är att ta klivet upp till allsvenskan. Detta är vår andra säsong på seniornivå, där vi båda känner att vi är mer varma i kläderna och vet vad som krävs. Målsättningen för oss båda är alltid att utvecklas för att bli bättre på alla plan. 

Ta chansen att kolla på tjejerna och övriga i damlaget när gänget spelar säsongens första hemmamatch lördag 22 oktober kl 16.00 när ett förväntat tidigt toppmöte mot Landvetter går av stapeln.

Årets Bagheera Innebandyskola, för barn födda 2016, äger rum på lördagsförmiddagar i Hjällsnäs- och Rydsbergshallen. Kontakt office@fbclerum.se för mer information eller läs mer här www.fbclerum.se/bagheera