Matchens profil – Sara Ljunggren

109

Efter en matchfri vecka för vårt damlag väntar nu en händeöserik vecka med två matcher. På onsdag tar man emot FBC Vinga i Rydsbergshallen. Vi har tagit en pratstund med lagets rutinerade ledargestalt Sara Ljunggren. 

Ni gjorde en stark bortamatch mot Mölndal i senaste omgången och vann med 6-1. Hur upplevde du matchen?
– Vi spelade mer på känsla och försökte hitta tillbaka till vårt spel efter vår mindre bra insats mot Landvetter. Det kändes som att så fort vi fick in första målet så rullade det bara på. Stabilt matchen igenom.

Säsongsinledningen har resulterat i fyra vinster av fem möjliga och ni ligger på en tredje plats i tabellen. Dina tankar om starten av seriespelet? 
– Tycker vi gjort det okej. Men vet att vi har fler nivåer i oss, vilket ju samtidigt känns skönt. Hoppas att vi ska få fram det nu på matcherna framöver. 

Gästerna, FBC Vinga, har haft en tuffare start på seriespelet och befinner sig tabellens nedre del. Vad för typ av match kan vi förvänta oss?
– Jag tror att vi kommer att ha större delen av bollinnehavet. Förra säsongen minns jag att Vinga hade en del farliga kontringar, det kommer säkert imorgon också.

Vilka delar i ert spel blir viktiga för en bra prestation på onsdag?
– Viktigt för oss blir att våga hålla bollen i laget tills läget kommer samt att få in den i mål. Och stoppa Vingas kontringar.

Dagens match spelas i Rydsbergshallen. Matchstart klockan 19.30 – Varmt välkomna!