DERBY!

152
Foto: Christoffer Sturesson

Efter ett par matchfria helger så är det äntligen dags för match igen för damernas lag i division 2. Idag fredag är det dags för omgång tre när Lerum ställs mot favorittippade Floda i Novahallen.

Laget har hittat en fin balans med några rutinerade spelare som har återvänt blandat med yngre talanger. En av spelarna som kommit tillbaka efter ett par års uppehåll är tidigare a-lagsspelaren Stephanie Borg Nilsson som säger följande om de inledande två matcherna.

– Kärramatchen kom vi inte alls upp i nivå, men det var också vår första match tillsammans då vi är många som inte spelat ihop tidigare. Pixbo var bättre, men vi dippade lite periodvis vilket gjorde att vi inte fick med oss mer än en poäng. Har varit lite konstig inledning på säsongen i och med att vi har haft många helger med matchuppehåll.

Favorittippade Floda står för motståndet ikväll, Floda som tre vinster i ryggen. Vad tror du vi har för match att förvänta oss?
Jag hoppas det blir en intensiv match där det kommer smälla på bra i närkamperna. Det är en match där båda lagen verkligen kommer vilja vinna så lite extra känslor med några boxplay/powerplay kommer det säkerligen bli.

Vad kommer du bidra med inför matchen och vad tror du kommer krävas för att Lerum ska vinna matchen?
– Jag har ju spelat ett tag nu och mött Floda många gånger så blir väl min rutin jag kan bidra med. Tagga igång mina medspelare både på bänken, men också genom att leda vägen på planen. Det kommer krävas att vi kommer upp i tempo och får bollen att göra mycket av jobbet. Kunna rulla boll och skapa ytor för varandra och slutligen att få till våra avslut.

Årets första derby spelas i kväll(fredag) i Novahallen i Floda. Matchstart kl 19.30 – Kom och heja fram Lerum!