Kårehed inför USM

287
Foto: Christoffer Sturesson

I helgen är det dags för den första rundan av USM-16. I årets turnering så är det spelare födda 2006 och yngre som ska göra upp om att bli höst i Sverige i sin ålder.

För Lerums del vankas det kvalspel i Rydsbergshallen under lördagen. En av spelarna som ska representera Lerum i helgen är Simon Kårehed, som var med och testade på turneringen redan under förra året.

– Det är såklart roligt. Känns som jag kan bidra mer till laget detta året då jag även har en större roll nu.

Han var en av få som faktiskt var med förra året, där man i övrigt har fyllt på med både yngre spelare, men även ett par av de nya som anslöt inför säsongen.
– Tycker vi har ett gott gäng där vi flesta känner varandra sen innan men även fått in lite nya spelare. Kul att yngre från 07-08 laget också får chansen. Tycker vi ställer upp med ett bra lag där främst förstafemman känns riktigt bra.

Gruppen är en trelagsgrupp där man kommer möte Utbynäs och Kärra.
– Längesen jag mötte Utbynäs, men vet att vi ska ta tre poäng mot dom. Kärra är ett av topplagen i Göteborg vad jag vet och där jag känner några från distriktslaget. Tror det kommer bli en riktigt jämn och spännande match som slutar i vinst till oss.

Upplägget är ju speciellt, få och korta matcher där mycket står på spel.
– För oss tror jag det kommer gynna. Vi har inte så bred trupp vilket gör att det kommer bli mycket spel.

Vad hoppas du att ni kan visa upp?
– Jag tror vi kan visa upp en fin innebandy med många mål. Så ta er till Rydsberghallen för att se oss ta en plats till steg två!

Matcherna spelas alltså i Rydsbergshallen nu på lördag. Varmt välkomna att komma upp och heja fram FBC Lerum mot regionsslutspelet.