2 segrar på en vecka för damlaget

194
Foto: Christoffer Sturesson

Det har varit en utmanande vecka för vårt damlag. Sjukdomar, hårt belastade spelare från SDF-SM samt tre seriematcher på fem dagar för åtta av våra spelare tillhörande A-laget och JAS.

Utifrån rådande förutsättningar så är det extremt starkt av A-lagstruppen att ta full pott genom segrar mot FBC Vinga (7-0) i Rydsbergshallen och Lindås IBF (2-4) i Salming Arena. Två vinster som medför att damlaget klättrar upp på andra plats i tabellen.

Huvudtränare Mattias Flodén kommenterar insatsen mot FBC Vinga:
En match där vi är oerhört bollförande mot ett lågt stående Vinga som var ytterst kompakta centralt. Vi utnyttjar inte bollinnehavet så som vi önskar utan blir ganska passiva och stillastående. Det är en utmaning att bryta upp ett lågt stående försvar och här finns definitivt utvecklingspotential.

Ett glädjeämne denna kväll var framförallt vårt distansskytte som genererade fem av sju mål. Jag tycker också att vi som kollektiv gör en bra arbetsinsats vad gäller duellspel och löpningar utan boll. Gläds med Laura Ekman som höll nollan och Elin Brendelökkens första A-lagsmål i serien. Avslutningsvis var det jätteroligt att se Ebba Samuelsson spela så pass moget i sin A-lagsdebut. En boost för hela laget!

Lagkapten Lina Engström summerar matchen mot Lindås:
Det var en väldigt skön vinst. En match med alla möjliga känslor, både frustration och glädje. En första period där jag tycker vi tar bra intiativ med och utan boll, vi skapar många lägen. En väldig skillnad från matchen när vi mötte Vinga. Vi gör förarbetet bra men jobbar inte lika bra i sista delen framför mål, men Sandqvist sätter dit en kasse vilket gav en större känsla av trygghet. Andra perioden är ungefär densamma, stundtals väldigt fint spel och farliga målchanser. Den tredje perioden trampar vi ner oss och Lindås sätter dit två mål, men strax efter sätter Edda dit 3-2 målet vilket gav oss övertag, speciellt mentalt. Det blev en vinst där vi inte riktigt kom upp i den nivån vi har i oss, men vi visar för oss själv att vi har en väldigt hög lägsta nivå och det tar man sig långt på. Vi kämpar till oss en väldigt viktig vinst!