Matchens profil: Nelly Johansson inför Burås

168

På söndag beger sig vårt damlag till Torpahallen för match mot rutinerade Burås IK. Laget befinner sig i en positiv formkurva med fyra raka vinster och i senaste matchen visade man upp ett väggvinnande spel. Vi har ställt några frågor till forwarden Nelly Johansson för att höra hennes tankar.

I senaste omgången tog ni en klar vinst i toppmötet med IBK Kungälv. Hur lyder din analys av matchen?

Jag tycker hela laget gjorde en riktigt bra insats. Vi kom upp i en hög nivå och visade Kungälv vad vi verkligen går för.

Ni har fyra raka segrar och är bevisligen i bra form. Är lagets fina formkurva något som också har visat sig under veckans träningar?

Ja det skulle jag säga. Vi har haft en bra träningsvecka med en härlig energi som vi har tagit med från tidigare vinster. Vi har fokuserat mycket på vårt matchspel och är väl förberedda inför matchen mot Burås.

På söndag spelar ni borta mot rutinerade Burås IK. Ett lag oftast står lågt i sitt uppställda försvar. Vad för typ av matchbild kan vi förvänta oss?

-Burås är ett tufft och rutinerat lag som jag minns hade ett tight försvarsspel förra säsongen. Jag tror vi kommer vara det bollförande laget och att Burås kommer backa hem och jobba mycket försvar.

Vilka delar i ert spel blir viktiga för en bra prestation?

Jag tror det kommer vara viktigt att vi går in med en bra energi och är med redan från start. Att våga hålla boll och hitta de öppna ytorna för att komma till farliga målchanser.