Seger mot serietvåan

377
Tremålsskytten Victor Johansson firar efter ett av sina mål - Foto: Christoffer Sturesson

Under lördagen väntade en ny chans för våra herrar att ta tre nya poäng i den södra allsvenskan. På andra sidan stod ett av årets topptippade lag, nämligen Fagerhult, som dock hade en tuff derbyförlust mot Hovslätt i ryggen.

För Lerums del så fanns Joakim Fors återigen i truppen, en välkommen injektion. I målet fick Robin Pagoldh nytt förtroende efter en fin insats senast och i övrigt så valde Olofsson/Idehed en något hårdare matchning från start. Gästande Fagerhult hade i truppen en hel del SSL-rutin då man så sent som för två år sedan spelade i SSL och även den före detta landslagstränaren Mikael Hill på bänken.

Fem minuter in i period ett så skulle Lerum efter ett tålmodigt försvarsspel, göra 1-0 när Anton Svanberg serverade Lucas Svensson på bästa sätt som tryckte upp ledningen. Fagerhult fortsatte äga mycket boll, men Lerum visade fortsatt prov på fint försvarsspel. Kvitteringen kom när Lerum slarvade i en uppspeltas och blev straffade i en omställning. Bud på fler mål fanns från båda lagen, men fint målvaktsspel visades det prov på i Arenan denna eftermiddag. Under periodens sista sekvens ådrog sig Joel Ekström en 2+10 utvisning, då han slog i sargen efter ett missat avslut.

Fagerhult inledde period två i powerplay. Efter ett ganska hackigt spel där Lerum spelade bra boxplay, så kom 1-2 ledningen bara sekunder innan Lerum blev fulltaligt. Efter ett längre Lerumsanfall så kunde istället Fagerhult vissa klass i omställningsspelet och en fristående Simon Hedin kunde göra 1-3. Lagen fortsatte att byta sekvenser med både bollinnehav och lägen, där Lerum bland annat prickade ribban vid ett tillfälle. Adrian Söderberg tvingades utgå med en stukad fot, men där Lerum sekunder efter kunde göra 2-3 när Victor Johansson slet åt sig bollen och lyckades peta in den bakom Johan Ringqvist i gästernas mål. Fagerhult drabbades sedan av en utvisning för fasthållning, där samme spelare sedan slår i utvisningsbåset, men där domarna denna gången märkligt nog inte väljer att vara konsekventa. Mållösa blev Lerum i sitt powerplay den gången, där ett skott strax utanför var det närmaste man kom.

Lerum kom ut starkt i period tre och hade bud på mål. Efter att ha missat ett par bra lägen så kunde Victor Johansson tråckla in kvitteringen. Samme Johansson var sedan nära att göra 4-3 direkt på tekningen, men i samma byte ringde det istället när Joel Ekström var kliniskt i en omställning. 10 minuter återstod och matchbilden blev allt öppnare där Fagerhult klev högre upp i sitt försvarsspel och tvingade Lerum framåt. Lerum nyttjade det på bästa sätt och gjorde 5-3 via Victor Johansson som gjorde sitt tredje i matchen och tvingade fram Fagerhult till en timeout. Lerum hade bud på mer och lyckades allt som oftast spela sig ur den höga pressen med bra kvalitet. Tiden tickade på och med drygt 2,5 minut kvar plockade Fagerhult målvakt i samband med ett längre avbrott när golvet skulle torkas. Ett uppoffrande försvarsspel gång på gång visades upp under de sista minuterna, där man mycket förtjänstfullt höll emot och kunde till sist inkassera tre år oerhört värdefulla poäng efter en av säsongens klart bästa insatser.

Assisterande Tränare Sebastian Idehed efter matchen:
– En verkligen underbar seger som tillägnas hela laget! Alla bidrog verkligen till dessa tre mycket viktiga poäng. Vi följer upp vår fina prestation mot Warberg förra helgen med denna smällkaramell mot ett riktigt bra Fagerhult. Man ser varför dem har skördat många vinster tidigare under säsongen. Skönt att se att vi fortsätter skapa många högkvalitativa lägen, och att vi denna gång fick lite islossning på framförallt Vigge. Mycket betydelsefullt för honom! Man fick även se hur mycket det betyder att Fors är tillbaka för laget, inte bara i poäng men också i lugn och rutin. Helt enkelt en fantastisk go känsla och många fina saker att bygga vidare på till matchen mot Lillån nästa helg!

Tremålsskytten Victor Johansson efter matchen:
– Bra genomförd match. Femtio riktigt bra minuter där vi tyvärr går ner oss första tio minuterna i andra perioden vilket resulterade i två insläppta. Därefter ökade vi och tog över taktpinnen igen. Otroligt skönt och välförtjänt seger. Bra kämparinsats rakt igenom och bra för självförtroendet också att få hänga dit ett hattrick!

Nästa söndag så är det dags igen när Lillån kommer på besök. Välkomna och stötta laget till tre nya poäng!