Fin form för U-laget i division 2

188

Efter en något trevande start, så har vårt divison 2-lag fått upp farten ordentligt. Poäng i de senaste fyra matcherna, varav tre stycken fullpoängare för att man i den jämna tabellen kan titta uppåt istället om man fortsätter visa upp den fina formen.

Senast kom en 5-11 seger borta mot Burås där William Malmqvist bland annat räddade tre straffar. I övrigt var Gustav Bäckevall poängbäst på sina fem poäng, vilket gör att han totalt har noterats för 32 poäng på nio matcher och leder därmed poängligan före Backadalens Ville Lindberg. Utöver Bäckevall så är det flera spelare som visat framfötterna där bland annat Fabian Lakander tagit stort ansvar när han funnits med i de tre senaste matcherna.

På schemat under fredagen står Stenungssund som haft en tuff höst i divison 2. Trots att man så sent som förra året spelade division 1, så är det ett ungt lag som man mönstrat som inte riktigt fått träff än. I den förra matchen fanns ett par mer rutinerade spelare med i truppen igen och det återstår att se om det blir mer långvarigt och vilken effekt det kan ha för laget.

I hemmalaget Lerum finns det flertalet spelare borta med skadeproblem, men trots det ser man ut att mönstra en intressant trupp, där en viss rutin blandas med den ungdomliga touchen och där spelet med boll fortfarande är det som är signifikativt för laget där man brukar kunna föra mycket av matcherna. Laget har även en ny ledarduo i form av Ludvig Gustavsson och William Ljungqvist som kommer coacha laget framöver.

Oscar Ahlsén säger följande om matchen mot Burås och det som kommer:
Matchen mot Burås är bra, känns som vi kontrollerar matchbilden i princip hela tiden. Vi får tacka William i målet för att han håller dem utanför matchen med alla straffräddningar. Stenungsund har startat säsongen svagt men samtidigt har vi vanligtvis onödigt svårt mot sånna lag. Får vi upp farten i vårt spel kommer de ha det svårt på fredag men det är lätt att gå ner i deras tempo. Jag tror vi får se en målfest från Bäckevall denna fredagskväll.”

Ta tillfället i akt att ta er ner och stötta laget imorgon fredag i Rydsbergshallen. Matchstart kl 20.00.