Fortsatt positivt för H2

163

Efter att både JAS-laget och herrarna tagit varsina segrar så var det dags för divison 2-laget att avsluta helgen med en match på bortaplan.

Laget hade en fin trend med flertalet positiva insatser och poäng bakom sig
.
– Vi har en bra grupp där vi med rätt inställning kommer att landa högt i serien. Då känns det bra inför alla matcher och denna var inget undantag, säger målvakt William Malmqvist.

Burås är en av årets nykomlingar, ett lag som Malmqvist av förklarliga skäl hade sämre koll på.
– Visste väl att de gillade att skjuta mycket men utöver det hade jag ingen vidare koll.

Lerum hade efter period ett, en 1-3 ledning att gå på.
– Första 15 har vi matchen, Burås kommer väl till typ 2-3 lägen och har i princip inget spel. Sedan växlar vi ner en aning, slappnar av och släpper in dem i matchen vilket resulterar i deras mål. Men en överlag godkänd period.

Än mer målrikare blev det i period två. Båda lagen lyckades bra i sitt offensiva spel och ställningen var 4-7.
– Det blir god fart i andra perioden, både från oss och de där Burås stundtals spelar klart bättre än oss och gör det bra. Men vi är effektiva framåt och vinner perioden ändå.

I period tre fick Malmqvist kliva fram rejält. På bara ett par minuter så kunde han rädda inte mindre än tre (!) straffar.
– Det ser väl bra ut för statistiken men om jag ska vara helt ärlig så var det väl inte historiens kyligaste straffar. Sen är det ju såklart kul ändå men jag drar inte så stora växlar över det.

Vinst blev det till sist med klara 5-11 och man kan fortsatt titta uppåt i tabellen. Nästa helg väntar Stenungssund, en match där man ska ha chans på tre nya poäng sett till tabellen.
– Tror tabellen talar för sig själv där och vi kommer att ta tre poäng mot Stenungsund. De har varit bra tidigare år där de haft en del att säga till om i högre divisioner, men sett till inledningen av säsongen så har jag svårt att se något annat än en vinst på fredag.

Nästa match mot Stenungsund spelas alltså på fredag i Rydsbergshallen med matchstart kl 20.00 – Varmt välkomna då!