Världens bästa Carlsson

174
Foto: Christoffer Sturesson

De flesta av oss känner till Magnus T Carlsson och har på något sätt blivit påverkade av honom genom åren. Många av våra spelare har haft Magnus som rektor i Bagheera innebandyskola och många av våra ledare har lärt sig om ideellt ledarskap utav honom.
Vi är många ideella krafter, och jag känner en stor tillfredställelse att göra livet lite enklare, gladare för alla, sammanfattar Magnus sitt engagemang i föreningslivet.

Magnus har en fantastisk historia inom föreningslivet och blev vald till FBC Lerums första ordförande vid sammanslagningen mellan IBK Pantern och 0302 innebandy 2008.
När jag fick frågan 2007 av ”Lomis” (0302) och Colliander(Pantern) om jag kunde tänka mej att projektleda en sammanslagning tänkte jag, vilken utmaning. Då det är få som lyckats med detta så jag accepterade utmaningen och 1 år senare genomförde vi en mycket välplanerad sammanslagning på Lerums gymnasium. Efter det gick vi in i den enormt roliga kärleksfasen. ”Vi kan allt, alla vill prata med oss och allt vi vidrör blir till guld.” Jag vill tro att min förmåga att entusiasmera (”hejarklacksledaren”) människor bidrog till vår positiva utveckling.

Varför har ditt engagemang i just FBC Lerum fortsatt genom åren?
Det finns stunder då jag känt ”nu räcker det”. Jag och Tobbe Bergendahl blev fint avtackade för vårt arbete med Bagheera när vi beslutade oss för att sluta för ett par år sedan, men ändå är jag kvar… Vad säger man när Daniel Telder ringer och frågar om jag kan hjälpa honom med Bagheera när han ska bli den nya rektorn. Snälla nån, han hjälpte ju mej när jag 2008 vände mej till Pontus och Daniel – ”för att FBC ska överleva behöver vi en bra innebandyskola” och grabbarna fick fria tyglar och på så sätt föddes Bagheera.

Något minne från din tid i klubben du minns lite extra?
Min tid som ordförande, helt klart. Vi växte, styrelsen var grymt närvarande i verksamheten , vi fixade office, basement, ledarfesten på sportgolvet i ”Ryddan” där Jimmy fixade käket och vi dansade… Då fick vi oerhört många ”ryggdunkar” Bra jobbat!

Naturligtvis sitter min sjukdomsbild 2010 kvar i minnet, den fina uppbackningen av FBC och det faktum att jag inte orkade med ordförandeskapet – ”ja va inte färdig”

Mitt och Leif Viklunds ”multimediaprojekt” i Ryddan, när vi hänger i armkrok på 7m höjd över golvet för att montera projektorn – att vi fick upp den tunga motorduken på väggen – all effektbelysning, rökmaskiner och Leffe´s specialtillverkade innebandyboll med inbyggd belysning – grymt. Vill minnas att vi påbörjade arbetet fredag kl 17:00 – och vi va klara måndag morgon kl 04:00, då hade jag även hunnit rekryterat  några ungdomar till WayOutWest

Sedan i somras är Magnus pensionär efter 18 års arbete på Lerums Kommun. Hur har det varit att arbete mot föreningslivet och hur ser du på att sedan i somras ha gått i pension?
Jag har varit aktiv i föreningslivet hela mitt liv, antingen som aktiv eller förtroendevald. Det är ingen enkel sak att driva förening, tittar man på FBC:s utveckling över tid, så har vi gått igenom ett o annat stålbad! I mitt jobb på fritid har jag många ljusa minnen, inte minst från tiden med ”hallgruppen” att fördela kommunens tider i sporthallarna – och att vi tillsammans lyckades nå det högst optimala läget, så jag minns så väl när gruppen beslutade att lägga förra säsongens schema i ny tid, så nöjda var vi.

Under hösten har Magnus varit en bidragande faktor till att vi gör framsteg med renoveringen av Floorball Café i Rydsbergshallen. Arbetet är inte helt färdigt, men vi är otroligt glada och tacksamma för hans hjälp. Vad är nästa projekt du sätter klorna i den kommande perioden?
Jag ska skriva färdigt min ”Bagheerabok” och fortsätta att utveckla parasport-innebandyn tillsammans med bland annat Ulf Widell på Västsvenska innebandyförbyndet.

Utöver detta så tittar Magnus också på att utveckla våra arrangemang i Lerums Arena och lite andra spännande saker. Vi i FBC Lerum är otroligt tacksamma för Magnus engagemang och arbete han gör för klubben. Magnus med flera personer inom föreningen är ovärderliga för att klubben ska fungera och utvecklas!

Stort tack Magnus för att du är du!