Matchens Profil: Sarah Flodmar inför Pixbo

146

Efter en stark inledning på säsongen ligger vårt damlag i delad serieledning. Laget tog sin femte raka seger i lördags när Stenungsund besegrades med 5-2. Till helgen väntar en spännande seriefinal mot Pixbo som förra säsongen spelade i allsvenskan södra. Vi har pratat med Sarah Flodmar om målvaktssituationen i truppen, tabelläget och matchen på söndag.

Efter förlusten mot Landvetter så har ni radat upp segrar vilket enligt resultaten påvisar en positiv trend.
– I tabellen är vi där vi vill vara. Det är många utifrån som har tvivlat på oss iår men nu talar faktiskt tabellen sitt tydliga språk! Resultaten tycker jag ändå är rimliga men vi alla i laget känner nog att vi har fler nivåer i oss som vi vill ska komma fram på match. 

Senast blev det seger 5-2 hemma mot ett Stenungsund som hade förstärkt sitt lag. Efter resultatmässigt två jämna perioder gick ni ifrån i tredje. Hur summerar du matchen?
– Matchen mot Stenungsund liknar egentligen alla andra matcher tidigare denna säsongen. Vi visar efter ungefär halva matchen att vi är det starkare laget, både fysiskt och psykiskt och det är därför vi gör dem rycken som vi gör i tredje perioderna.

Alva gjorde sin A-lagsdebut i målet mot Stenungsund. Vad ger du henne för betyg?
– Jättekul för Alva att ha det avklarat! Ett ord: toppbetyg!

Ni tre målvakter i A-truppen som sporrar varandra och kämpar om startplatsen. Vilka fördelar upplever du med upplägget?
– Tycker det är super! Vi kan ha det intensivare på träningarna, det finns mer tid för oss att prata med Conny och det påverkar inte riktigt lika mycket om nån av oss är sjuk eller skadad. 

På söndag är det dags för en spännande seriefinal mot Pixbo. Hur har träningsveckan varit och hur tror du matchen kommer gestalta sig?
– Träningsveckan har varit bra tycker jag, viktigt att prata och träna på grejer i veckan som vi tar med oss in till matchen. Jag tror att det kommer bli en fartfylld och jämn match där laget som kommer dit bäst förbereda kommer dra det längsta strået.

Seriefinalen spelas imorgon söndag i Wallenstam Arena med matchstart kl 15.00 – Ta er till Mölnlycke och heja fram Lerum mot serieledning!