Oavgjort på nytt

279
Foto: Christoffer Sturesson

Efter två raka hemmamatcher så väntade säsongens andra derby för våra herrar. Denna gången väntade Lindås på bortaplan, en match som betydde mycket mer än bara prestige sett till tabellen.

I hemmalaget Lindås fanns det en stark Pixboprägel, sett till historiken på många spelare och även flera som via dubbellicens är tillgängliga för spel med Lindås i just Allsvenskan. Även före detta storspelaren Daniel Calebsson, är den som numera är ansvarig i Lindås.

För Lerums del så fick Kalle Lundgren chansen i målet och där man i övrigt saknade William Ljungqvist och Tim Sandblom, men man kunde ändå mönstra tre fulla formationer.

Matchen började i ett relativt avvaktande tempo, där Lindås skapade de klart bästa chanserna tidigt. Lerums tredjeformation skapade två halvchanser, innan Lindås kunde spräcka nollan via Axel Larson. Lerums tredjeformation, som var piggast inledningsvis, såg till att kvittera efter ett fint anfall som Jesper Hallqvist avslutade. Joel Ekström såg till att Lerum gjorde 1-2 i nästa byte, assisterad av Eriksson Elfsberg. Ett fortsatt relativt avvaktande spel följde innan Lindås kvitterade via en ordentlig projektil från Martin Ojanemi. Bytet efter kom 3-2, när Lerum slarvade i uppspelsfas vilket Adam Torkelsson tackade för. Lerum fick ett ypperligt läge att kvittera, men oskärpan, som så många andra gånger det senaste, visade upp sig på nytt.

Andraperioden hade desto mer känslor under inledningen, med flertalet irriterade situationer och mindre gruff. En dubbelutvisning kom ett par minuter in i perioden, men fortsatt relativt chansfattigt. När Lerum skapade en kvalificerad målchans så skulle Oskar Adler i Lindås mål visa upp sin klass. Lindås skulle nyttja Lerums slarv på nytt och göra 4-2, innan 5-2 kom direkt på tekning i princip. Inte mycket gick Lerums väg då man i bytet efter drabbades av matchens första utvisning och gav Lindås chansen att rycka än mer. Lerum lyckades hålla tätt och hade faktiskt en boll i ribban när man ställde om efter bollvinst. Lerum hade det fortsatt tungt i spelet med boll och fick istället matchens andra utvisning när man slarvade i offensiv zon. 6-2 kom, inte i uppställt spel utan när Lerum på nytt slarvade och gav Lindås öppen gata att avancera. Resultatet stod sig perioden ut.

Lerum kastade om i kedjor i period tre för att försöka få en effekt, men det riktiga trycket uteblev. Mycket skott i täck och Lindås kunde under många sekvenser spela stort och kontrollerat. En reducering kom drygt halvvägs in när Joel Ekström gjorde sitt andra i matchen, från snarlikt position som hans första. Minuten senare kom nästa reducering när Eriksson Elfsberg påpassligt slog in en retur i slottet på halvvolley. Lindås tog en timeout och försökte få till ett avbrott i Lerums trendbrott. Draget lyckades, då man några minuter senare gjorde 7-4 och hade på nytt en tremålsledning. Lerum reducerade i bytet efter via Lucas Svensson, fint assisterad av Calle Björkdahl Carlsvärd. Lerum skulle sedan få chansen i powerplay för första gången i matchen. Väl där dröjde det inte länge innan Jesper Hallqvist, med mycket vilja, kunde reducera på nytt med ett centralt avslut. Med drygt 2,5 minut kvar plockade Lerum målvakt och med bara 30 sekunder så kunde Jesper Hallqvist trycka in kvitteringen från en central yta, assisterad av Joel Ekström. Matchen gick till förlängning.

Där så böljade spelet rejält och båda lagen skapade chanser som var klart tillräckligt för att vinna matchen. Båda målvakterna bjöd på flertalet fina räddningar, men förlängningen förblev mållös och båda lagen fick en oerhörd viktig poäng inför fortsättningen.

Assisterande tränare Sebastian Idehed efter matchen

– Starkt att komma tillbaka efter två dåliga perioder. Lindås lever på våra misstag och gör det bra, samtidigt som de får träff på det mesta i defensiven och Adler i målet. Sista perioden kliver Lindås ner och bara går på omställningar, då får vi lite mer tid och äntligen lite utdelning. 7 mål framåt får ses som godkänt, medan 7 mål bakåt inte ens är nära godkänt. Vi tar med oss en poäng och en riktigt bra sista perioden för att blicka framåt för revansch mot Karlstad nästa helg!

Nästa helg väntar nu årets sista hemmamatch när FBC Lerum ställs mot Karlstad i Lerums lördag 17 december. Matchstart kl 15.30 – Varmt välkomna ❤️?